Ingezonden persbericht


Amsterdam, XX augustus, 2003

Stichting Tools 4 Schools presenteert zich met groot feest in Club Panama

De recent opgerichte Stichting Tools 4 Schools (T4S) presenteert zich op zaterdag 23 augustus aanstaande in de Amsterdamse club Panama met een groot benefietfeest. Met dit initiatief vraagt Tools 4 Schools aandacht voor haar doelstelling: het duurzaam opbouwen van onderwijs in ontwikkelingslanden. Ook zal de stichting op deze avond haar website ( www.tools4schools.info ) lanceren en nieuwe donateurs werven.

Het benefietfeest is voor iedereen toegankelijk en heeft een informatief en vooral feestelijk karakter. In de inforuimte, die de gehele avond geopend is, zijn computers opgesteld om de nieuwe website te bezoeken en zal het T4S promoteam aanwezig zijn om mensen te informeren over de projecten waarvoor de stichting zich inzet. Het feest bestaat uit een eclectische line up, met ondermeer The African Drumband, de Tools 4 Schoolsband (een gelegenheidsformatie samengesteld uit bekende en minder bekende Nederlanders), DJ Maffia (Hugo Metsers, goodwill-ambassadeur van Tools 4 Schools) en DJ Kareem Raihani.

Over Tools 4 Schools:
Tools 4 Schools is een (CBF-gekeurde) stichting met als doel het duurzaam opbouwen van onderwijs in ontwikkelingslanden. De slogan van de stichting is dan ook: 'Onderwijs voor iedereen'. Het unieke aan de stichting is dat zij bestaande organisaties met hetzelfde doel ondersteunt. Niet alleen door financiële steun, maar ook door het bieden van een platform waar kennis en ervaring wordt uitgewisseld. Tools 4 Schools wil de organisaties stimuleren om samen te werken zodat het gezamenlijke doel (onderwijs voor iedereen) sneller en effectiever bereikt kan worden.

Tools 4 Schools werd in 2002 opgericht door Marcel F. Heyman en Luud Klarenbeek. Hugo Metsers heeft zijn naam verbonden aan de stichting en treedt op als goodwill-ambassadeur. De organisatie is in handen van mensen die zich naast hun banen in de wereld van journalistiek, entertainment en het bedrijfsleven belangeloos inzetten ten bate van de stichting.

Programma:
19.00 uur Feestelijke opening van de inforuimte met capoeiragroep Berimbau de Ouro voor VIP's, pers en (potentiële) vrienden van Tools 4 Schools en Officiële lancering van de nieuwe website (www.tools4schools.info)

Voor de kinderen is een poppenspeelster aanwezig

20.30 uur muzikale opening van de grote zaal door The African Drumband 20.55 uur Welkom door Marcel Heyman (voorzitter) en Hugo Metsers (goodwill ambassadeur) 21.00 uur Optreden van de Tools 4 Schoolsband 22.30 uur DJ Maffia (Hugo Metsers)
24.00 uur DJ Kareem Raihani (H*rt)

TOOLS 4 SCHOOLS BENEFIETFEEST

Lokatie: Club Panama (Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam) Entree: E15 (70% van het entreegeld komt ten goede aan de stichting en gaat naar de projecten van verschillende stichtingen die bij Tools 4 Schools zijn aangesloten) Kaartverkoop: kassa van Panama vanaf 20.30 uur