Binnensticht 10.54 uur

Utrecht 24-8-2003 - Persberichten district Binnensticht

Inbreker opgepakt
ZEIST Na een melding dat er werd ingebroken in een tankstation aan de Utrechtseweg heeft de politie een 35-jarige man, woonachtig in Italië, aangehouden op verdenking van diefstal.
Toen de politie in de nacht van zaterdag op zondag ter plaatse kwam, zagen agenten een man lopen achter het tankstation waar net de inbraak had plaatsgevonden. Toen de man de agenten zag, ging hij er als een haas vandoor. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een tweede verdachte kon ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Te vroeg geschoten
ZEIST Zaterdagmorgen zijn twee jagers betrapt op het neerschieten van houtduiven aan de Tiendweg. De jacht op houtduiven loopt echter van 15 oktober tot en met 31 januari. De twee jagers, een 53- jarige man uit Hilversum en een 51- jarige man uit Huizen hadden 17 houtduiven neergeschoten. Hiervoor kregen beiden een proces-verbaal. Zij waren wel in het bezit van een jachtakte.

Belediging
ZEIST - Een 30-jarige man uit Zeist is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de 2e Dorpsstraat omdat hij een politieman had uitgescholden. De man was het niet eens met de aanhouding van zijn vriend, een 20-jarige man eveneens uit Zeist.
Agenten hadden gezien dat de twee vrienden kort hiervoor met elkaar aan het vechten waren en sommeerde de 20-jarige man om te vertrekken. Deze weigerde mee te werken en hij werd vervolgens aangehouden. De beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zondagmorgen vroeg met een proces-verbaal naar huis zijn gestuurd.

Mishandeling
ZEIST Tijdens de surveillance waren agenten in de nacht van zaterdag op zondag getuigen van een mishandeling. Op Het Rond zagen zij een jongen op het wegdek liggen die op dat moment mishandeld werd. Toen de dader de agenten zag, ging hij er vandoor, maar kon snel worden ingerekend. Het 19-jarige slachtoffer uit Zeist vertelde dat hij alleen over Het Rond liep toen hij werd aangesproken door een voor hem onbekend persoon. Deze persoon begon plotseling te slaan, waardoor het slachtoffer op de grond viel. Toen hij op de grond lag, werd hij nog verschillende keren geschopt. Hierbij is het slachtoffer gewond geraakt aan zijn hoofd en lichaam. De 25-jarige dader uit Nieuwegein is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.