Gemeente Emmen

Persbericht: College van B&W doet mee aan wereldrecordpoging Djembé-spelen, 18 augustus 2003

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen gaat meehelpen om het wereldrecord Djembé-spelen te verbeteren. De recordpoging vindt zondag 24 augustus a.s. om 19.00 uur plaats als slotact van het jaarlijks gehouden vliegerfeest, aan de grote Rietplas in Emmen.
Om het Djembé-spelen goed onder de knie te krijgen, gaan burgemeester en wethouders morgen, dinsdag 19 augustus, alvast repeteren in CQ. De repetitie begint om 14.00 uur.

Het laatste, en dus huidige wereldrecord Djembé-spelen werd in juni dit jaar gevestigd te Zevenhuizen (Gr.). Daar deden 888 spelers mee. Het doel van deze recordpoging is om liefst 1000 djembé-spelers bij elkaar te krijgen. De organisatie van het evenement nodigde mede daarom de burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen uit. Burgemeester Bijl zal ook het startsein van de recordpoging geven, door middel van een gongslag.

Wezenlijke bijdrage
Onder het mom van we doen mee, maar dan willen we het ook goed doen, oefent het college van B&W morgenmiddag alvast in het gebouw van het Centrum van de Kunst CQ. Het college wil zo een wezenlijke bijdrage te leveren aan de realisatie van het wereldrecord. Mocht de poging inderdaad lukken, dan krijgt het record een plekje in het Guinness Book of records.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2003 Gemeente Emmen