Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/8)

Oosterhout, 24 augustus 2003.

Uitgebrande auto aangetroffen

SPRANG-CAPELLE - In de bosschages aan de Nederveenweg hebben agenten afgelopen zaterdag een uitgebrande personenauto aangetroffen. Die bleek op vrijdag 22 augustus jl. in Tilburg gestolen te zijn.

Onder invloed doorrijden na een aanrijding

WAALWIJK - Terwijl agenten op de Professor Omnesweg een automobilist stonden te bekeuren voor het niet handsfree bellen, hoorden zij een flinke klap en glasgerinkel. Zij zagen een personenauto wegrijden bij een tankstation. De bestuurder van de betreffende auto, een 36-jarige inwoner van Ridderkerk, werd gecontroleerd. Hij bleek te veel gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van iets meer dan 1.20. Bij nader onderzoek bleek dat de man bij het tankstation tegen een stofzuiger was gereden.

Vrouw raakt gewond bij aanrijding

KAATSHEUVEL - Een inwoonster van kaatsheuvel raakte afgelopen vrijdag gewond toen zij op haar fiets, bij het linksafslaan een auto die haar achterop kwam over het hoofd zag. De vrouw kwam ten val en werd door de GGD met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Oosterhoutse man dreigt met brandstichting

OOSTERHOUT - Een 48-jarige inwoner van Oosterhout heeft vrijdagmiddag gedreigd een winkel in een winkelcentrum in brand te steken. De man ging, `gewapend` met een jerrycan met daarin een nog onbekende vloeistof en een aansteker naar de winkel aan het Arendshof. De man had hier zijn telefoon ter reparatie aangeboden, maar de reparatie duurde de man te lang. In de winkel draaide de man de dop van de jerrycan, en dreigde het aanwezige personeel met het in brandsteken van de winkel als hij zijn telefoon niet terug kreeg. De gealarmeerde politie hield de man aan en hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

Inbraken in caravans

DORST - Op een camping aan de Vijfeikenweg werd vrijdagnacht in drie caravans ingebroken. Om bij de caravans te komen vernielden de inbrekers de omheining van de camping. Er werden diverse goederen gestolen.

Diefstal van fiets

OOSTERHOUT - Terwijl een 13-jarige jongen uit Oosterhout zijn visspulletjes aan de waterkant zette, werd zijn fiets door een onbekende omgeruild. De jongen liep terug naar de waterkant om zijn fiets op slot te zetten. Hij zag toen een onbekende er met zijn fiets vandoor gaan.

Brand op voormalige camping Hubertushoeve

OOSTERHOUT - Zaterdagnacht is een bouwkeet op de voormalige camping Hubertushoeve door brand verwoest. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie sluit brandstichting niet uit en onderzoek de zaak.

Bermbrandje

OOSTERHOUT - Voor de derde keer deze week moest de brandweer van Oosterhout vannacht uitrukken voor een bermbrandje aan de Bovensteweg. De brandweer had het vuur snel onder controle en brandstichting wordt niet uitgesloten.

Inbraak in slagerij

MADE - Aan Den Deel is donderdagnacht ingebroken in een slagerij. De inbrekers forceerden de toegangsdeur. Uit de slagerij werden geld en vleesproducten weggehaald.

Inbraak in auto

MADE - Aan de Ravelijn werd zaterdagnacht ingebroken in een auto. De inbrekers forceerden het portierslot van de auto en namen de autoradio-cd-speler en enkele cd`s mee.

Diefstal uit camper

GILZE - Zaterdag 23 augustus werd bij de politie van Gilze aangifte gedaan van een inbraak in een camper. Die stond geparkeerd bij Klein Zwitserland. De inbrekers gingen met een mobiele telefoon aan de haal.

Insluiping in woning

GILZE - Vrijdagmorgen rond halftwaalf zag een nog onbekende vrouw kans in te sluipen in een woning aan de Kerkstraat. Toen de vrouw door de bewoonster werd betrapt ging zij er vermoedelijk zonder buit vandoor.

Rijden onder invloed

GILZE - Vannacht rond twee uur had een 39-jarige inwoner van Gilze een aanrijding veroorzaakt. Dat gebeurde in de Oranjestraat. De man was met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. De lantaarnpaal brak door de aanrijding af. De bestuurder bleek onder invloed van drank. Hij blies iets meer dan 2.00 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Aantreffen imitatie vuurwapens

RIJEN - Zaterdagmiddag rond vijf uur troffen agenten op de Irenestraat twee jongetjes aan, die twee niet van echt te onderscheiden vuurwapens bij zich hadden. De jongens hadden de nepvuurwapens meegebracht uit hun vakantieland. De wapens zijn in beslag genomen.

Diefstal kentekenplaten

DONGEN - Aan de Molensteeg ontdekte de eigenaar van een auto dat zaterdag de kentekenplaten van zijn voertuig werden gestolen.

Rijden onder invloed

DONGEN - Vannacht rond halfvijf hebben agenten aan de Hoge Ham een 18-jarige jongen uit deze plaats aangehouden. Hij bleek met te veel drank op, op een bromfiets te rijden. Aan het bureau blies hij iets meer dan 1.60 promille.

DONGEN - Zaterdag hebben agenten aan de Paukenlaan een 18-jarige man uit deze plaats aangehouden. Hij bestuurde met te veel drank op zijn auto. Aan het bureau blies de man bijna 0.95 promille.

Verlaten plaats ongeval

DONGEN - Zaterdagmiddag reed een bestelauto met oplegger aan de Tramstraat een verkeersbord uit de grond. Aan de hand van het kenteken van de auto dat getuigen noteerden kon de boosdoener worden achterhaald. De politie maakt proces-verbaal op.

Computers gestolen

DONGEN - Bij een bedrijf aan de Leest zijn inbrekers vrijdagavond rond kwart voor twaalf met computer apparatuur aan de haal gegaan. Om bij de buit te komen vernielden de inbrekers een raam.

Inbrekers met computers aan de haal

WERKENDAM - Bij een bedrijf in deze plaats werd vrijdagnacht ingebroken. De inbrekers gingen met een groot aantal computers en een bedrijfswagen aan de haal. Deze auto werd later in de provincie Gelderland teruggevonden.

Bron: Carel Bouman