Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 13 augustus 2003

EEUWSELSTRAAT EN MEERS
HERINRICHTING EN RIOOLVERVANGING

Maandag 25 augustus aanstaande start de uitvoering van de herinrichting en rioolvervanging van de Eeuwselstraat en de Meers (vanaf Elsbroekpad tot Heibeekstraat). De werkzaamheden zullen naar verwachting 8 weken in beslag nemen en afgerond zijn op 20 oktober.

De werkzaamheden omvatten het vervangen van de riolering en het wegdek. In het kader van Duurzaam Veilig worden de kruisingsvlakken met de Varenstraat en Nieuw Erfseweg verhoogd aangelegd (kruispuntplateaus). Tevens worden er drempels aangelegd ter hoogte van de Eeuwselstraat huisnummers 14 en 18 en Meers huisnummers 8 en 10.

De breedte van de rijbaan wordt in beide straten versmald. In de Eeuwselstraat worden aan beide zijde van de weg parkeervakken aangelegd en in de Meers aan één zijde.

DRIE FASES
Om de bereikbaarheid van de straat zo lang mogelijk te handhaven en de loopafstanden naar de woningen zo kort mogelijk te houden, worden de verschillende werkzaamheden in de volgende drie fases uitgevoerd:

Fase 1: Elsbroekpad tot Eeuwselstraat huisnummer 32; Fase 2: Eeuwselstraat 32 tot de Varenstraat;
Fase 3: Varenstraat tot de Heibeekstraat.

Tijdens de rioleringswerkzaamheden wordt voor de woningen een voetpad van tenminste 3 tegels breed gehandhaafd, tot gestart wordt met de aanleg van het nieuwe trottoir. Gedurende de uitvoering zijn de werkvakken gefaseerd afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer.

MEER INFORMATIE
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer W. van Dijk van de afdeling Gemeentewerken. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 2893971.