Interoute introduceert Ethernet services op Metropolitan Area Networks in Europa

Amsterdam, 25 augustus 2003 ? Interoute, eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk in Europa, gaat Ethernet services voor stedelijke en langeafstandsnetten verzorgen. Interoute zal in eerste instanties services van 10 Mbps, 100 Mbps en 1 Gbps op haar pan-Europese netwerk aanbieden. Introductie van een 10 Gbps service is voorzien in december 2003.

Met haar achttien Metropolitan Area Networks (MAN's) in de belangrijkste Europese zakencentra, ondersteund en onderling verbonden door Europa's grootste particuliere internationale hogesnelheidsnetwerk, wil Interoute profiteren van de snel toenemende mogelijkheden op het gebied van Ethernet services. Researchbureau IDC gaat ervan uit dat de markt jaarlijks meer dan verdubbelt en verwacht een groei van ¤ 229,7 miljoen in 2003 naar ¤ 3209,5 miljoen in 2007.

James Kinsella, CEO van Interoute, zegt hierover: "In december 2003 zal Interoute 10 Gbps Ethernet aanbieden in achttien Europese steden. Dat plaatst Interoute in een uitstekende positie om te voorzien in de behoeften van deze snelgroeiende markt." Hij voegt er nog aan toe: "Waar anderen in de Europese telecomsector moeten vechten voor hun voortbestaan, neemt Interoute opnieuw het initiatief en plukt daar de vruchten van."

De Ethernet services van Interoute zijn qua niveau vergelijkbaar met SDH-netwerken, maar tegen een fractie van de prijs. De services worden aangeboden op en tussen 120 points of presence (PoP's) in achttien Europese steden. Een aantal ISP´s en content providers maken inmiddels gebruik van deze ethernet services.

Ethernet services maken voor multi-site netwerkgebruikers de koppeling mogelijk van WAN's, LAN's en WLAN's, maar kunnen ook simpelweg een internetverbinding tot stand brengen. Voor welk doel ze ook gebruikt worden, de nieuwe Ethernet services van Interoute bieden betrouwbare en kosteneffectieve point-to-point connectiviteit tussen de belangrijkste data- en hostingcetra, carrier hotels en internet exchanges in achttien grote Europese steden.

Interoute ? eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak en data in Europa ? verzorgt intelligente, door de klant gecontroleerde netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder mobiele operators, service providers en grote ondernemingen. Het schuldenvrije Interoute heeft vestigingen in Europa en in Noord-Amerika, en is tevens eigenaar en operator van fijnmazige stedelijke netwerken in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen en Zürich. Voor meer informatie iver Interoute: http://www.interoute.com/

Voor meer informatie Winette Boomsma Brodeur Worldwide Overschiestraat 55 1062 HN Amsterdam Tel: 020 346 20 00 Fax: 020 669 72 65 internet: http://www.brodeurnl.com Ingezonden persbericht