Korps: Friesland, plaats: Fryslân 26-08-2003
Politieberichten 25/8 13.00 uur t/m 26/8 07.00 uur

Burgum: rijden zonder rijbewijs en onverzekerde auto Op maandag om 13.40 uur zag de politie op de Oude Commissieweg een automobilist rijden. Op de Frisiasingel werd de 30-jarige automobilist uit Burgum staande gehouden. De man bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken en tevens was de auto niet verzekerd. De politie heeft tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Surhuisterveen: woninginbraak
Op maandag tussen 11.00 en 12.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Havenstraat. Men is de woning binnengekomen door een een slot aan de achterzijde van de woning te verbreken. Er zijn sleutels, enkele honderden euros en sieraden weggenomen. Aangifte werd gedaan door de 46-jarige bewoner.

Nijetrijne: snelheidsovertreding, invordering rijbewijs Op maandag omstreeks 14.30 uur reed een 49-jarige automobilist uit Emmeloord over de Pieter Stuyvesantweg. De politie constateerde dat de automobilist te hard reed, hij reed 132 kilometer per uur waar 80 is toegestaan. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd.

Oosterwolde: mishandeling bromfietsers
Op maandag tussen 12.00 en 12.30 uur zijn twee inwoners van 17 en 18 jaar uit Oosterwolde aan de Drie Tolhekken mishandeld door een automobilist. De twee jongens reden samen op een scooter over de Parallelweg van Donkerbroek in de richting van Oosterwolde. Bij de Drie Tolhekken naderde een automobilist en reed de scooter in een tunnel klem. De automobilist stapte uit de auto, schold de aangevers uit en gaf beide jongens enkele vuistslagen in het gezicht. Daarna ging de automobilist ervan door. De jongens hebben aangifte gedaan bij de politie.

Mûnein: aanrijding met letsel
Op maandag om 16.50 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Kaetsjemuoi. Een 59-jarige automobilist uit Mûnein reed achter een auto aan en sloeg linksaf een oprit in, daarbij zag hij een 33-jarige bromfietser uit Gytsjerk over het hoofd. De bromfietser raakte hierdoor gewond aan zijn been en is met de ambulance overgebracht naar het MCL-Zuid in Leeuwarden.

Warns: fietser gewond na val
Op maandag om 14.50 uur is een 68-jarige fietster uit Vlaardingen op de Skarl van haar fiets gevallen. De vrouw was aan het fietsen en kwam door onbekende oorzaak ten val. Ze kwam hierbij met haar hoofd op de grond terecht. De vrouw is met de ambulance zwaargewond overgebracht naar het Sint Antonius ziekenhuis in Sneek.

Sneek: verlaten plaats ongeval, aanhouding verdachte Op maandag om 20.10 uur kreeg de politie een melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden aan de Katzijlstraat. Vanuit de richting Scherwolderhemstraat reed een bromfietser in de richting van de Piekezijlstraat. De bromfietser raakte eerst een 43-jarige automobiliste en vervolgens een 33-jarige automobilist. Beide automobilisten stapten uit hun auto en gaven de bromfietser aan dat ze de politie erbij zouden roepen. Daarop ging de bromfietser ervan door met hoge snelheid. Een getuige kende de bromfietser. Daarop heeft de politie de man in zijn woning aan de Jan Kannekenstraat aangehouden. Na verhoor is de verdachte, een 18-jarige inwoner uit Sneek, weer in vrijheid gesteld. De bromfietser krijgt proces-verbaal voor het verlaten plaats na een ongeval, het bromfietsen zonder verzekering en rijden zonder bromfietscertificaat.

Harkema: aanrijding met letsel
Op maandag om 18.30 uur kreeg de politie een melding van een ongeval met letsel op de Singel. Een 23-jarige automobilist uit Harkema reed vanuit de richting Kruiswei richting de Dwerssingel en botste frontaal op een 42-jarige automobiliste die vanuit het zandpad de Singel bezig was rechtsaf te slaan in de richting van de Kruiswei. Beide voertuigen raakte hierbij zwaar beschadigd. De automobilisten zijn door ambulances naar het ziekenhuis Nij Smellinghe voor onderzoek overgebracht.

Bureau Communicatie, 0900- 8844