AMD MARKETING COMMUNICATIE

Hospitaalschip Anastasis bezoekt Rotterdam

In het kader van de Wereldhavendagen zal het hospitaalschip 'Anastasis'van 26 augustus tot 8 september a.s. Rotterdam bezoeken. De 'Anastasis' is het vlaggenschip van de Mercy Ships vloot, dat na een bestaan als cruiseschip een tweede carrière heeft gekregen als varend ziekenhuis. Op vrijdag 5 september a.s. zal aan boord van de 'Anastasis' een Business Seminar plaatsvinden. Don Stephens, de oprichter en CEO van Mercy Ships, zal daarbij aanwezig zijn en een inleiding houden.

Donald K. Stephens L.L.D.

Don Stephens studeerde theologie op het Bethany College in Californië en promoveerde in de rechten op het Belhaven College in Mississippi.

In 1978 richtte hij Mercy Ships op, waarvan hij tot op heden CEO is.
Hij geeft daarbij leiding aan 800 professionele vrijwilligers uit 50 verschillende landen. Mercy Ships heeft kantoren in 17 landen, waaronder Nederland.

Don Stephens geeft regelmatig interviews op tv en radio en in de gedrukte media. Hij is de stem van 'The Mercy Minute', een radioprogramma dat dagelijks via 700 stations wordt uitgezonden.

Don Stephens is een veelgevraagd internationaal gastspreker. Hij is auteur van 2 boeken: 'Trial by Trial'(Harvest House, 1985) en 'Mandate for Mercy'(YWAM Publishing, 1995).

Mercy Ships is een internationale hulporganisatie met een christelijke achtergrond, die 25 jaar geleden in Zwitserland werd opgericht door Don Stephens. Men heeft drie voormalige cruiseschepen omgebouwd tot varende ziekenhuizen, die in ontwikkelingslanden worden ingezet om mensen ter plaatse te voorzien van gratis medische hulp. Er is gekozen voor schepen omdat tweederde van de wereldbevolking binnen 150 kilometer van een haven woont.
Inmiddels zijn aan boord meer dan 10.000 levensreddende operaties verricht en zijn er in dorpsklinieken meer dan 210.000 mensen medisch behandeld. In die 25 jaar is er ook voor ruim 30 miljoen Euro aan medische apparatuur, ziekenhuisvoorraden en medicijnen verstrekt. Daarnaast heeft Mercy Ships zo'n 360 bouw- en landbouwprojecten uitgevoerd, waaronder klinieken, scholen en watervoorzieningen.