Staatsbosbeheer

uitnodiging voor de pers, 14 augustus 2003

Geachte redactie,

Vijf jaar geleden is in de duinen van Schoorl de zeereep voor het eerst doorgebroken. Een uniek experiment met als doel het herstel van de dynamiek in de kustzone van de Schoorlse duinen. Niet eerder werd een dynamisch kustbeheer project op een dergelijke schaal uitgevoerd. De start van het project ging gepaard met hoge verwachtingen, maar ook onzekerheden over de uitkomst. Ruim 5 jaar later is de belangrijkste conclusie van de evaluatie: De resultaten () geven, ondanks kleine mancos een helder, consistent en positief beeld van de veranderingen in en rond De Kerf in termen van dynamiek en natuurwaarden. De centrale doelstelling meer dynamiek is zonder meer gerealiseerd.

Staatsbosbeheer nodigt u van harte uit voor een excursie op dinsdag 26 augustus a.s. in Schoorl, waar u de resultaten van 5 jaar De Kerf in de praktijk te zien krijgt.

Het programma is als volgt:
13.00 uur: Ontvangst met koffie/thee in Bezoekerscentrum Het Zandspoor, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl
13.15 uur: Toelichting op het project de Kerf door Robert Graat, Staatsbosbeheer
13.30 uur: Toelichting op het rapport Evaluatie de Kerf 1997 - 2002 door Kees Vertegaal, Vertegaal Ecologisch Advies & Onderzoek 14.30 uur: Fietsexcursie naar de Kerf
16.30 uur: Terugkomst in bezoekerscentrum

Wilt u deelnemen aan deze persexcursie? Dan kunt u zich opgeven vóór 21 augustus. U kunt uw gegevens (naam, medium, telefoonnummer, e-mail) doorgeven aan Staatsbosbeheer: Angelique van Helvoort per e-mail persinfo@staatsbosbeheer.nl of per telefoon 030-69 26 140.

Met vriendelijke groet,

Angelique van Helvoort
Persvoorlichting Staatsbosbeheer