Gemeente Zoetermeer

Inloopbijeenkomst over schooljongerenwoningen in Oosterheem

Op dinsdag 26 augustus wordt in Oosterheem een inloopbijeenkomst gehouden over de bouw van zogeheten schooljongerenwoningen. Tussen 17.00 uur en 20.00 uur kunnen belangstellenden daarvoor terecht in het multifunctionele centrum Het Oostpunt aan de Hodenpijlstraat.

In Oosterheem is door de leeftijdsontwikkeling van de wijk de komende 15 jaar meer capaciteit op basisscholen nodig. Om aan deze vraag te kunnen voldoen worden op de locatie direct naast het basketbalveld bij het Oostpunt zogeheten schooljongerenwoningen in de koopsector gebouwd. Dit complex gaat uit zes bouwlagen bestaan. De onderste drie zijn bestemd voor klaslokalen en de bovenste drie voor jongerenwoningen. Over circa vijftien jaar, als de capaciteitsbehoefte is veranderd, worden de drie onderste lagen omgebouwd tot eveneens jongerenwoningen. Naar verwachting wordt in oktober 2003 met dit project gestart en is het rond augustus 2004 gereed. In het septembernummer van Zoetermeer Magazine worden de woningen, die van de opdrachtgever Dura Vermeer Leidschendam de naam 'All in One' appartementen hebben gekregen, gepresenteerd.

Op de inloopbijeenkomst is ook informatie aanwezig over de twee woontorens die aan de Willem Dreeslaan worden gebouwd en over de tijdelijke huisvesting voor een kinderdagverblijf van kinderopvang Drie Ballonnen op de bedrijvenstrook tussen de Hugo de Grootlaan en de Hagensteinstraat.

Laatste wijziging: 18-08-2003