Nederlandse Spoorwegen Persbijeenkomst 100e Intercity dubbeldekker

Geachte Redactie,

NS werkt hard aan het bieden van voldoende vervoerscapaciteit en -kwaliteit aan de treinreizigers. Dat doen we door nieuwe treinen te kopen en door bestaande grondig te moderniseren. En we nemen afscheid van treinen die, na miljoenen kilometers afgelegd te hebben en even zovele reizigers vervoerd te hebben, aan het einde van hun levensduur gekomen zijn.

Bij de aanschaf van nieuwe treinen is een mijlpaal bereikt: Bombardier Transportation heeft het honderdste exemplaar van in totaal 378 Intercity-dubbeldekkers geproduceerd. Dit is aanleiding voor NS en Bombardier u uit te nodigen voor een feestelijke bijeenkomst op dinsdag 26 augustus 2003. Bombardier zal hier de honderdste Intercity-dubbeldekker officieel overdragen aan NS. En NS-President-Directeur Aad Veenman zal een toelichting geven op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ons rollend materieel. Tevens presenteert hij het eerste van 22 'stuurrijtuigen' die gaan zorgen voor verbeteringen in het Intercityverkeer.

Na de presentatie is er gelegenheid voor gesprekken met vertegenwoordigers van NS en Bombardier. Het officiële gedeelte eindigt rond 12.00 uur. Desgewenst kunt u tot 13.00 uur een broodje eten. Het Spoorwegmuseum kan u dan naar verwachting ook nieuws melden over de tijdelijke sluiting van het museum vanwege een ingrijpende verbouwing en modernisering.

NS en Bombardier begroeten u graag op dinsdag 26 augustus 2003 om 10.15 uur in het Nederlands Spoorwegmuseum in het Maliebaanstation, Johan van Oldenbarneveltlaan te Utrecht.
Vanaf Utrecht Centraal is het museum in circa 20 minuten te voet bereikbaar. Ook is er bij het museum een parkeerterrein. Zie ook<: www.spoorwegmuseum.nl="">

Wij horen graag uiterlijk vrijdag 22 augustus van u per email of per fax (030-2341416) of per telefoon (030-2357070) of u wel of niet komt. Graag ook melden indien u komt met een fotograaf of cameraploeg.
U wordt verzocht deze uitnodiging mee te brengen om bij de ingang van het spoorwegmuseum te kunnen tonen.
Mocht u per trein willen komen en prijs stellen op een gratis treinkaartje, dan wordt u verzocht uw adresgegevens uiterlijk donderdag 21 augustus vóór 12 uur door te geven, zodat we u het kaartje tijdig kunnen toezenden.

Met vriendelijke groet,

Michel Hueber
hoofd persvoorlichting NS

q/NSW
Corporate Communicatie - Persvoorlichting
HGB IV 1k33
Postbus 2025
3500 HA Utrecht
T 030 - 235 33 68
F 030 - 234 14 16
M m.g.hueber@holding.ns.nl
I www.ns.nl