Gemeente Den Haag

augustus 2003
Wethouder Heijnen opent nieuw Terra College

Op dinsdag 26 augustus a.s. om 15.30 uur opent wethouder Pierre Heijnen van Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Integratie het nieuwe Terra College. Dat gebeurt tijdens een feestelijke startbijeenkomst in het nieuwe (tijdelijke) gebouw van het Terra College aan de Leyweg 1479 (hoek Noordweg).

Het Terra College is ontstaan na een fusie tussen het Thomas More Overvoorde College, de afdeling Horeca Techniek van het Hofstad College, de afdeling Mode & Kleding van HSVO en het Stevin College. Daarbij zijn drie schoolbesturen betrokken: SCO Lucas (confessioneel onderwijs), HSVO (algemeen bijzonder onderwijs) en VO Haaglanden (openbaar onderwijs). De scholen gaan samen onder één bestuur, de stichting Terra College, het voortgezet onderwijs in Escamp en Wateringse Veld verzorgen. Het Terra College is een algemeen bijzonder school. Het Terra College zal nauw samenwerken met de Hofstede Praktijkschool, die veel ervaring heeft met het bedienen van leerlingen met speciale onderwijsbehoeften.

Met ingang van dit schooljaar komt in Wateringse Veld een tijdelijke vestiging voor gymnasium, atheneum, havo en de theoretische leerweg van het vmbo. In 2006 kan de nieuwbouw worden betrokken. Daarnaast komt er nieuwbouw voor de vmbo-scholen in Zuid-West. Het beroepsonderwijs wordt gemoderniseerd. Ook praktijkgesimuleerd onderwijs, waarbij de buurtbewoners worden betrokken is een onderdeel van de onderwijsvernieuwing. De nieuwe school streeft naar een evenwichtige verdeling van jongens en meisjes met verschillende etnische achtergronden