FNV

Alliantie biedt Tweede Kamer boek over bijstand aan

Sociale Alliantie biedt Tweede kamer boek over nieuwe Bijstandswet aan

'Al enige tijd is sprake van een groeiend beroep van mensen op particuliere fondsen, kerken en maatschappelijke organisaties, vaak verbonden met een sterk toenemende schuldenproblematiek.' Dit is een van de constateringen in het boek 'Tussen recht op inkomen en plicht tot werken'.

Dinsdag 26 augustus biedt voorzitter Marius Ernsting, voorzitter van de Alliantie voor Sociale Rechtvaardigheid het boek, dat uitvoerig op zoek gaat naar de achtergronden van de omstreden Wet Werk en Bijstand, aan de Vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken aan. Dat gebeurt om 13.45 uur in de hal van de Tweede Kamer. Een passend moment, omdat die dag de behandeling van de Wet Werk en Bijstand in het parlement van start gaat.

De Sociale Alliantie, een samenwerkingsverband van een groot aantal maatschappelijke organisaties, organiseerde half juni een 'specialistendebat' over de nieuwe bijstandswet. De bijdragen aan dat debat zijn omgewerkt tot een boek. Er staan bijdragen in van vakbondsbestuurders, vertegenwoordigers van kerkelijke, humanistische en vrouwenorganisaties e.d., maar ook van Divosa, de vereniging van directeuren van sociale diensten en van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

De tekst van het boek is verkrijgbaar via www.fnv.nl/alliantie

Meer informatie:
Raf Janssen: 077 30 73 290 of 06 502 02 921
Jan Schrauwen: 030 273 10 31

22 aug 03 12:06