ABVAKABO FNV

Start acties gesubsidieerde arbeid

Openluchtdebat met staatssecretaris Rutte en kamerleden

De aangekondigde acties rondom de gesubsidieerde arbeid beginnen op dinsdag 26 augustus a.s. om 11.30 uur met een openluchtdebat over de gevolgen van de nieuwe Wet Werk en Bijstand (WWB) voor de gesubsidieerde arbeid. In dit debat zullen de FNV-bonden in discussie treden met staatssecretaris Mark Rutte van Sociale Zaken.

Aansluitend zal een brede discussie worden gevoerd met Tweede Kamer fractiespecialisten. Deze discussie zal plaatsvinden tussen 12.45 uur en 13.15 uur. Honderden mensen met een gesubsidieerde baan zullen die middag aanwezig zijn.

De acties worden georganiseerd door ABVAKABO FNV, AOb, FNV Kiem en de NPB en zullen plaatsvinden op de stoep van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) te Den Haag. De activiteiten rondom de gesubsidieerde arbeid starten op de dag dat de Tweede Kamer begint met de behandeling van de Wet Werk en Bijstand. Deze nieuwe wet zal leiden tot meer regels en minder kans op werk. Vooral voor mensen met een gesubsidieerde baan, de zogenoemde WIW/ID baan, zal het wetsvoorstel desastreus uitpakken. De bonden verzetten zich tegen afbraak van de gesubsidieerde arbeid.

Deze acties vinden plaats in het kader van de FNV actie 'Het kan socialer, beter'.

Meer informatie:
Voor meer informatie over de Wet Werk en Bijstand en de gevolgen voor de gesubsidieerde arbeid kunt u terecht op onze website: www.abvakabo.nl/wiw.

De pers is van harte uitgenodigd om het debat en de discussie bij te wonen.
Het openluchtdebat vindt plaats op dinsdag 26 augustus 2003, van 11.30 uur tot 13.30 uur op de stoep voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), Anna van Hannoverstraat 4 te Den Haag.

Sandy Bosman voorlichter ABVAKABO FNV(079) 3536380 (06) 51025004
Janke Smit landelijk bestuurder ABVAKABO FNV (06) 51218410

22 aug 03 15:02