Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nieuwe locatie voor Centrale Trainingen

De Centrale Trainingen voor de talentvolle jeugdspelers van Nederland gaan met ingang van komend seizoen verhuizen. Afgelopen jaren werden deze trainingen gehouden in het Christelijk Gymnasium aan de Oude Gracht in Utrecht.
Op deze schilderachtige locatie kunnen wij komend seizoen niet meer terecht. Inmiddels is een zeer goede vervanging gevonden: De St. Dominicusschool aan de Händelstraat 51; eveneens te Utrecht. Deze school bevindt zich op ongeveer dezelfde loopafstand van het station (maar dan in de andere richting) in de wijk 'Oog in Al'. De school is met openbaar vervoer goed bereikbaar maar er is ook voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Naast deze nieuwe locatie willen wij nog een aantal andere vernieuwingen invoeren. Onder andere zal er aan het begin van het seizoen een informatiebijeenkomst voor ouders plaatsvinden. Verder zal er meer aandacht komen voor individuele begeleiding van de deelnemers.

Dinsdag 26 augustus komt de Technische Commissie bijeen om de selecties voor de verschillende groepen vast te stellen. De geselecteerden krijgen spoedig hierna een uitnodiging in de bus. De eerste training vindt plaats op zondag 5 oktober.


---

Zomertoernooien in het buitenland: resumé

De afgelopen maanden zijn tal van Nederlandse schakers richting zomertoernooien in het buitenland getrokken. Zoveel zelfs, dat het bijna niet is bij te houden, al doet Schakers.info daartoe een zeer verdienstelijke poging. Wij beperken ons tot een klein overzicht:

Petra Schuurman haalde met 6 uit 9 een vierde plaats in het Zwitserse Davos, en bleef haar vriend Herman Grooten een half punt voor. Merijn van Delft scoorde zijn eerste meesternorm in het Open Kampioenschap van Hamburg, dat van 7 t/m 15 juni werd gehouden in Hamburg. Karel van der Weide en Bart Michiels toonden zich met 6,5 punt uit 9 partijen de beste Nederlanders in La Fère Open.
Arjen van Benthem, Dimitri van Leent en Marcel Wubben waren met 5 uit 9 de beste Nederlanders in het Andorra Open terwijl Joost Berkvens in de meestergroep van de North Sea Cup (in het Deense Esberg) 5 uit 9 scoorde. Intussen, in het Franse Naujac sur Mer, behaalden Dennis Helvensteijn en Dinard van der Laan met 6 uit 9 de hoogste scores van de deelnemende Nederlanders.
En zo kunnen we nog heel lang doorgaan, want Nederlanders waren ook present in het Oostenrijkse Oberwart Open, de Politikencup in Kopenhagen (Denemarken), het Open Schachfestival te Dresden, het schaakfestival in het Zwitserse Biel, het International de Créon (Franrijk), Genua Open (Italië), Ordix Open in het Duitse Mainz, Kavala Open (Griekenland) en Gent Open en Geraardsbergen Open (beide België), dat gewonnen werd door Manuel Bosboom.

Ook overzee werd geschaakt door Nederlanders. Harmen Jonkman gaf acte de présence in het Amerikaanse Philadelphia en scoorde 5,5 uit 9. Mark Erwich haalde nét geen IM-norm in Curaçao.

Op het moment van schrijven (22/8) zijn Nederlanders ondermeer actief in het Vienna Open (Oostenrijk) en in het eerste open toernooi van het Spaanse plaatsje Solsones.

---