FNV

FNV: familie Balk mengt zich in straatdebat met Rutte

Een toneelgezelschap als actiemiddel tegen de ingrijpende bezuinigingsplannen van het kabinet Balkenende/Zalm. Vakbond FNV huurde acteurs in en trekt de komende tijd stad en land door met: 'de familie Balk in ellende'. Dinsdag 26 augustus mengt deze familie zich in het straatdebat met staatssecretaris Rutte (Sociale Zaken).

De nieuwe Wet Werk en Bijstand (WWB) doet zoveel stof opwaaien dat Ronald Paping (hoofdbestuurder ABVAKABO FNV) in het openbaar in debat gaat met de verantwoordelijke staatssecretaris (Rutte). De 'Balk'-zussen Carla en Sybilla grijpen deze mogelijk aan en luchten hun hart. Carla en haar man raken beiden hun baan kwijt en bijstandsmoeder Sybilla weet niet hoe de gemeente haar wil laten werken terwijl er geen kinderopvang voor haar Laurens-Jan (3) is.

Het debat begint om 11.45 uur. Plaats van handeling is de Anna Hannoverstraat in Den Haag (tussen het oude en het nieuwe gebouw van het ministerie van Sociale Zaken).

De FNV informeert via haar campagne 'Het kan socialer. Beter.' Nederlanders over de voornemens van het kabinet Balkenende II. De familie Balk maakt deel uit van deze campagne.