Provincie Noord-Holland

Bezuinigingen en toekomstige omvang provinciale organisatie in statencommissie FBO
Verkleining van de provinciale organisatie, verzelfstandiging van taken, verhoging van de opcenten, effecten van kortingen op het Provinciefonds op de uitkering aan de provincie. Het zijn maar enkele onderwerpen die aan de orde komen tijdens de vergadering van de commissie Financiën en Bestuurlijke Organisatie op dinsdag 26 augustus a.s. De onderwerpen vloeien voort uit het statendebat van 13 mei j.l. over de vorming van het college van GS en het collegeprogramma 2003 2007 Bruggen slaan. GS hebben toen aan de staten toegezegd vragen van provinciale staten waarop niet direct een antwoord kon worden gegeven, schriftelijk te zullen beantwoorden en daarover met de staten te debatteren. Behandeling in de statencommissies, zoals nu in de commissie FBO over genoemde onderwerpen, gaat aan het statendebat vooraf.

De vergadering van statencommissie FBO is openbaar. Iedere burger kan de commissie -maximaal vijf minuten- toespreken. Het moet dan wel gaan over een onderwerp dat op de agenda staat. Bepaalde onderwerpen zijn van deze inspraakmogelijkheid uitgesloten zoals onderwerpen die een eigen bezwaar- en beroepsprocedure kennen en zaken die betrekking hebben op adviezen over benoemingen en aanbevelingen van personen. Aanmelding met een telefoontje of e-mail daags tevoren naar de secretaris met vermelding van het agendapunt en of de inspreker of inspreekster namens zichzelf of namans een organisatie het woord wil voeren. De secretaris van de commissie FBO is Nina de Boer, tel. (023) 514 44 74, e-mail: boern@noord-holland.nl

De volledige agenda voor de vergadering van de commissie FBO van 26 augustus, aanvang 18.00 uur, Provinciehuis, Dreef 3 in Haarlem, luidt, na opening, rondvraag, vaststelling agenda en verslag, als volgt:
* Presentatie over de uitvoering van het Collegeprogramma, onderdeel personeelsbeleid, door gedeputeerde Patrick Poelmann
* Antwoorden van GS op vragen van provinciale staten, gesteld tijdens de vergadering van 13 mei 2003

* Initiatiefvoorstel van GroenLinks voor het gebruik maken door de provinciale organisatie van Open Software

* Verordening rechtspositie statenleden en commissieleden
* Vergaderdata 2003 2004

* Ziekteverzuim provinciale organisatie

* Drinkwaterproject Cebu-City Filippijnen


* Ter kennisname aan de commissie:


-Memo evaluatie verkiezingen

-Provinciaal Onderzoeksrapport crisismanagement Petten
-Brief GS aan de gemeente Volendam over bijdrage nazorg brandslachtoffers

-Project risicokaart, stand van zaken 15 juni 2003
-Jaarverslag commissaris van de Koningin
-Voortgangsrapport over Telewerken en de ochtendspits (uitvoering toezegging
aan voormalige statencommissie OOPO)

-Verslag Coördinatiecommissie Regionale Samenwerking Amsterdam
-Verslag Hoor- en Adviescommissie

-Verslag Commissie Administratief Beroep
-Brief over aansprakelijkheidsstelling van de provincie wegens blootstelling aan asbest (GS hebben brief doorgezonden aan feitelijke werkgever)

-Stand van zaken BTW-compensatiefonds

Iedereen is van harte welkom de vergadering bij te wonen.

Inlichting bij Rienk vd Veen, tel. (023) 514 43 09, e-mail:

veenrj@noord-holland.nl

Rienk vd Veen 25-8-2003 13:08:00