Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

In de komende maanden wil het ministerie van VROM bepalen op welke manier het beleid voor het beheer van groente-, fruit- en tuinafval (gft) er na het jaar 2005 uit moet zien. Gewoon doorgaan zoals het gaat of moet het toch anders?

Bij het beantwoorden van die vraag wil VROM de inwoners van Nederland actief betrekken. Dit gebeurt door burgers in de gelegenheid te stellen om deel te nemen aan een discussie over gft-afvalbeheer. Deze discussie wordt tot 19 september 2003 via het Internet gevoerd. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij bereid zijn om mee te denken over de toekomstige aanpak van het gft-afvalbeheer. Tijdens de discussie staat de volgende vraag centraal: 'Wat vindt u belangrijk dat de overheid moet meenemen in de besluitvorming?'
Het ministerie stelt uw mening zeer op prijs. De uitkomsten van de discussie krijgen een plaats in de voorbereiding van de besluitvorming over de aanpak van het gft-afvalbeheer. Het betekent echter niet dat het ministerie iedere aanbeveling kan en zal overnemen. U kunt er wel zeker van zijn dat uw mening serieus genomen wordt. Als u wilt deelnemen aan de discussie kunt u zich aanmelden via www.vrom.nl/gftdiscussie.