AutoRai

26-8-2003

Saab 9-3 Sport Sedan verder aangescherpt

De Saab 9-3 Sport Sedan is vanaf augustus dit jaar te bestellen in de nieuwe modelvariant Optic. Deze uitvoering zit qua prijs en uitrusting tussen de Linear en Arc in.

Voor de motorisering van de Saab 9-3 Sport Sedan Optic bestaat de keuze uit de benzinemotoren 1.8t (150 pk) en 2.0t (175 pk) en de dieselmotor 2.2TiD (125 pk).

De Optic is gebaseerd op de Linear, aangevuld met een aantal comfortabele en sportieve extras. Standaard beschikt de Saab 9-3 Sport Sedan Optic bijvoorbeeld over een lederen stuurwiel en pookknop, een verstelbare middenarmsteun voorin, automatische klimaatregeling, een regensensor, Saab Parking Assistance en audiobediening op het stuurwiel. Aan de buitenzijde is de Optic te herkennen aan de geïntegreerde mistlampen vóór en lichtmetalen vijfspaaks 15-inchvelgen.

Bij de Saab-dealer is de 9-3 Sport Sedan 1.8t Optic leverbaar vanaf 32.135 euro. De 2.2TiD in Optic-uitvoering kost 34.735 euro. Door de complete standaarduitrusting in combinatie met de gunstige prijs is de 9-3 Sport Sedan Optic een bijzonder aantrekkelijk alternatief voor zakelijke rijders.

Meer keus van binnen en van buiten
De Saab 9-3 Sport Sedan 2.2TiD is met ingang van modeljaar 2004 leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze versnellingbak zorgt voor een lager brandstofverbruik en een rustigere werking van de motor bij constante snelheden. De 2.2TiD kan ook gecombineerd worden met een handgeschakelde vijfversnellingsbak en een automatische transmissie.

In de zesde versnelling draait de motor ook bij hoge snelheden relatief weinig toeren per minuut. Rijden op de snelweg vergt hierdoor minder brandstof (verbruik 8,9 en 5,2 liter/100 kilometer, resp. stad en snelweg). Voor de liefhebbers van de 9-3 Aero is er ook een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak leverbaar. In vergelijking met de vorige handgeschakelde zesversnellingsbak liggen de verschillende overbrengingsverhoudingen dichter op elkaar. Het resultaat is dat de sprint van 0 naar 100 kilometer per uur nog sneller verloopt, in 7.9 seconden.

Twee nieuwe afwerkingen met houtfineer in het interieur, meer metallic lakkleuren en een groter assortiment lichtmetalen velgen geven de consument de mogelijkheid om de 9-3 Sport Sedan volledig naar wens aan te passen. De Saab 9-3 Sport Sedan is leverbaar vanaf 29.990 euro.