Politie Hollands Midden
Datum: 25 augustus 2003

(
Inbraak in woningen Hillegom

In de middag van zondag 24 augustus werd er geprobeerd in te breken in een woning aan de Troelstralaan. Het lukte de inbreker niet om een deur of raam van de woning open te krijgen. In de ochtend van maandag 25 augustus lukte dit wel bij een woning aan de Van der Endelaan. Een deur werd opengebroken. Ondanks dat de inbreker door thuiskomende bewoners werd overlopen wist hij toch met een laptop, geld en bankpas te ontkomen. In de middag werd eveneens een deur opengebroken van een woning aan de Willem de Rijkelaan. Vooralsnog wordt niets uit de woning vermist. De politie doet onderzoek naar de inbraken.


Onder invloed rijden Voorhout

De politie hield op dinsdag 26 augustus rond 03.50 uur op de 's-Gravendamseweg een 60-jarige automobilist uit Sassenheim aan. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. De uitslag van de aan he bureau gehouden ademanalyse was 390 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Verruimde openstelling politiebureau Leiden Zuid Leiden
Het politiebureau van Leiden Zuid is vanaf donderdag 4 september tot donderdag 25 december als proef op de donderdagen geopend van 09.00 tot 21.00 uur. Het politieteam wil burgers in haar wijk, die aangifte willen doen of een aangifte moeten tekenen de gelegenheid geven om dit in de avonduren te doen. Het bureau is gevestigd aan de Vijf Meilaan 135b.

Verkeersongeval Woerdense Verlaat
Op maandag 25 augustus vond op de kruising Milandweg/Voorhaakdijk een verkeersongeval plaats. Een 27-jarige automobilist uit Zoetermeer reed over de Milandweg komende uit de richting van Zegveld en wilde links afslaan de Voorhaakdijk op. Een 47-jarige automobiliste uit Waverveen reed in tegenovergestelde richting en wilde de kruising rechtdoor oversteken. Zij kreeg hiervoor geen voorrang van de Zoetermeerder waardoor er een aanrijding ontstond. De bestuurders en twee inzittenden van de automobiliste klaagden over pijn in de nek. De twee inzittenden, kinderen, werden voor controle overgebracht naar een ziekenhuis in Nieuwegein.


Diefstal paardenzadels Nieuwe Wetering

Bij een manege aan de Achterweg werden in de nacht van zondag 24 op maandag 25 augustus negen paardenzadels gestolen. Via de stal kwam men de manage binnen waarna men zadelboxen openbrak en daaruit de zadels haalde. Omdat alleen de duurderde merkzadels werden gestolen bestaat het vermoeden dat de dief een kenner is. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woningen Gouda
In de nacht van zondag 24 op maandag 25 augustus werd er ingebroken in een woning aan de Snoystraat. Er werd een raam opengebroken. Uit de woning zijn passen, een portemonnee, een dvd-speler en is een discman gestolen. In de ochtend van maandag 25 augustus werd een deur van een woning aan de Woudestein opengebroken. Op dit moment is nog niet bekend of er iets uit de woning is gestolen. In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus werd er ingebroken in een woning aan het Van Bergen IJzendoorpark en de Bockenbergstraat. Bij de woning aan het IJzendoornpark werd een raam ingegooid en vervolgens een laptop uit de woning gestolen. Bij de woning aan de Bockenbergstraat wist men vermoedelijk de voordeur te openen door via de brievenbus het deurslot te ontsluiten. Hier werd een playstation met spellen en een discman gestolen. De politie doet onderzoek naar de inbraken.
Aanhoudingen Schoonhoven
De politie heeft in de maand augustus acht Schoonhovenaren in de leeftijd van 12 t/m 40 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een school, diefstal c.q. heling van fietsen en diefstal van muziekintrumenten van de plaatselijk muziekvereniging 'Tavenu'. De muziekinstrumenten werden gestolen uit een aanhangwagen welke geparkeerd stond bij het Bastion. Tevens werden er enkele computers ontvreemd vanuit een basisschool. Naar aanleiding van een aantal meldingen van diefstal van fietsen en binnengekomen informatie heeft de politie een onderzoek ingesteld. Op verschillende lokaties in Schoonhoven werden in totaal vijftien fietsen teruggevonden. Een aantal van deze fietsen was deze maand gestolen uit garageboxen van een appartementencomplex aan de Spoorstraat. Tijdens de vakantie van de bewoners werden de roldeuren van de boxen geforceerd, waarna de fietsen werden weggenomen. De diefstallen werden door de verdachten gepleegd in wisselende samenstelling.

Politie lost met aanhouding zeven jeugdige verdachten 42 zaken op
Capelle a/d IJssel / Nieuwerkerk a/d IJssel
De recherche van Rotterdam-Rijnmond, district Oost, heeft met de aanhouding van zeven verdachten in de leeftijd van 14 tot 18 jaar, afkomstig uit Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel, maar liefst 42 inbraken opgelost. De verdachten pleegden in de periode van maart tot en met juli 2003 diverse inbraken en diefstallen uit bedrijven, scholen, en woningen. De inbraken werden gepleegd in de woongemeentes van de verdachten. De gestolen goederen werden zowel verkocht als voor eigen gebruik gehouden. Het onderzoek van de recherche wordt voortgezet.
Noot voor de redactie /