Partij van de Arbeid


Den Haag, 26 augustus 2003

Vragen van de leden Timmer en Verbeet (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

1. Bent u bekend met het feit dat 38 woningen in woonzorgcomplex Pleyenhof in Dalfsen nog niet zijn voorzien van een automatische brandmeldinginstallatie? 1

2. Bent u het met ons eens dat dit een ongewenste en gevaarlijke situatie is, temeer omdat 30 van de 38 woningen worden bewoond door ouderen die zijn geïndiceerd voor verzorgingshuiszorg en die over het algemeen weinig mobiel en zelfredzaam zijn?

3. Wie is verantwoordelijk voor de (brand)veiligheid van woningen in woonzorgcomplexen? Welke rol speelt de rijksoverheid hierin? Bent u bereid in overleg met de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) na te gaan in hoeverre de (brand)veiligheid van deze woningen kan worden verbeterd en hiertoe zonodig maatregelen te nemen?

4. Wat vindt u van het feit dat de brandmeldinginstallaties samen met andere voorzieningen die de veiligheid van de woningen bevorderen al meer dan een jaar geleden zijn aangevraagd en dat de directie van het woonzorgcomplex Pleyenhof nog steeds niet weet waar zij aan toe is?

5. Klopt het dat een deel van de lengte van de procedures wordt veroorzaakt door een gebrekkige samenwerking tussen uw departement en dat van VROM, bijvoorbeeld omdat VWS woonzorgcomplexen doorverwijst naar VROM, omdat volkshuisvestingsaspecten aan de orde zijn, en VROM weer naar VWS wijst, omdat zorgarrangementen in het geding zijn? Zo ja, op welke wijze wordt deze samenwerking verbeterd?

6. Welke initiatieven onderneemt u samen met de minister van VROM om de lengte van dit soort procedures te bevorderen en het tempo van het bouwen van veilige, betaalbare en goede woningen voor ouderen te versnellen?

1 Oprechte Dalfser Courant, 20-8-2003 >


---
Tweede Kamer der Staten-Generaal www.tweedekamer.nl

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.