Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Emmeloord, 26 augustus 2003

Divisie Groen, Milieu- en Bouwtechniek van Ergonbedrijven kiest voor Metacom

De divisie Groen, Milieu- en Bouwtechniek van Ergonbedrijven in Eindhoven heeft na een uitgebreid informatie-onderzoek en selectietraject gekozen voor het bedrijfsinformatiesysteem Metacom van Van Meijel Automatisering. De implementatie gaat begin september van start en het is de bedoeling, dat het systeem 1 januari 2004 in gebruik genomen wordt.

De keuze voor VanMeijel is het resultaat van een uitgebreid informatie-onderzoek, dat ruim een jaar in beslag genomen heeft. "Twee jaar geleden hadden we bijna een nieuw pakket aangeschaft, dat we gaandeweg aan de werkprocessen in onze organisatie wilden aanpassen", licht beleidsmedewerker Harry Goossens toe. "Gelukkig hebben we op tijd ingezien, dat dat niet de ideale weg is. We hebben er toen voor gekozen om eerst de werkprocessen te beschrijven en in overleg met de gebruikers de knelpunten en wensen vast te leggen. Bij dat informatie-onderzoek waren acht werkgroepen met vertegenwoordigers uit alle afdelingen betrokken. In combinatie met het divisiebeleid heeft dit uiteindelijk geresulteerd in een informatiebestek, waarin het programma van eisen beschreven werd. Op basis daarvan zijn we met vijf leveranciers om tafel gegaan. Omdat we de gebruikers uitgebreid bij de selectie betrokken hebben, bestond er een breed draagvlak voor de uiteindelijke keuze. Die was unaniem voor VanMeijel. Met name vanwege de prima functionaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van Metacom. Bovendien denken we de implementatie- en beheerskosten laag te kunnen houden, omdat Metacom een procesgeoriënteerd pakket is, dat zich goed aan verschillende werkprocessen kan aanpassen zonder dat veel maatwerk noodzakelijk is."

De divisie Groen, Milieu- en Bouwtechniek lijkt op het eerste gezicht een vreemde klant voor VanMeijel. Ergonbedrijven is de uitvoeringsorganisatie van de Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningsschap Regio Eindhoven, een samenwerkingsverband ter uitvoering van de Wet Sociale Werkvoorziening van zes gemeenten in de regio Eindhoven. Ergonbedrijven bestaat uit meerdere divisies, die allemaal zelf verantwoordelijk zijn voor de inrichting en de besturing van hun bedrijfsprocessen. De divisie Groen, Milieu- en Bouwtechniek houdt zich bezig met aanleg en onderhoud van voorzieningen in de openbare ruimte zoals bijvoorbeeld civiel-/cultuurtechnische projectrealisatie, groenvoorziening, reiniging, straat- en verkeersmeubilair en begraafplaatsbeheer. Daarnaast worden ook civiele bouwkundige projecten uitgevoerd. "Voor ons is dat grond-, weg- en waterbouw", zegt projectleider Henk Loos. "Vandaar ook, dat de fit tussen Metacom, dat oorspronkelijk voor de GWW ontwikkeld is, en onze bedrijfsprocessen optimaal is. Belangrijk was ook, dat Metacom de RAW-systematiek voor calculatie, planning en voortgang ondersteunt. De gemeente Eindhoven is een belangrijke opdrachtgever van ons en die eist, dat haar aannemers met deze systematiek werken."

Noot voor de pers: Er is een foto van de ondertekening van het contract beschikbaar. Deze kunt u aanvragen bij Kitty Gunsing van Wisse Kommunikatie, telefoon: 026-4431523 of per e-mail: kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl. Voor meer informatie over Van Meijel Automatisering en Metacom kunt u contact opnemen met Sandra Kalksma, telefoon: 0527-614767 of per e-mail: skalksma@vanmeijel.nl.

Over Van Meijel Automatisering
Van Meijel Automatisering BV uit Emmeloord heeft zich al sinds de oprichting in 1986 gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen voor de bouw. Tot 2002 richtte VanMeijel zich voornamelijk op de grond-, weg- en waterbouw en de industriële dienstverlening. Vorig jaar werd echter de strategische beslissing genomen, om zich ook op de burgerlijke en utiliteitsbouw te richten om uit te kunnen groeien tot dé automatiseringsspecialist voor de totale bouwsector en aanverwante bedrijfstakken. VanMeijel is leverancier van het geheel in eigen huis ontwikkelde bedrijfsinformatiesysteem Metacom. Metacom is een geïntegreerd bedrijfsinformatiesysteem, dat het gehele bouwproces en alle administratieve functies in bouwconcerns ondersteunt. Momenteel is Metacom geheel of gedeeltelijk in gebruik bij zo'n 400 bouwbedrijven. Het systeem is bij uitstek geschikt voor grote en middelgrote bouwbedrijven, die ervoor kiezen hun bedrijfsprocessen te structureren en te optimaliseren. Naast een ontwikkel- en implementatie-afdeling beschikt VanMeijel ook over een uitgebreide service-organisatie voor ondersteuning en begeleiding van gebruikers van Metacom.