Binnensticht 10.30 uur

Utrecht 26-8-2003 - Persberichten district Binnensticht

Hennepkwekerij ontmanteld
MAARTENSDIJK Maandagochtend heeft de politie een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Industrieweg ontdekt en ontmanteld.

Omstreeks 09.15 uur kreeg de politie een melding binnen van een inbraak in het pand. De agenten troffen ter plaatse een kwekerij aan met ongeveer 1000 planten. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De politie heeft maandagochtend een 57-jarige eigenaar aangehouden uit Bosch en Duin. De man is voor verhoor op het politiebureau ingesloten.

Bedreiger aangehouden
ZEIST Maandagmiddag zijn twee parkeercontroleurs tijdens hun werkzaamheden bedreigd. De bedreiger is later in zijn woning aangehouden.
Maandagmiddag controleerden twee controleurs geparkeerde voertuigen aan de Bergweg. Op een gegeven moment kwam een man boos aangelopen vanwege de bon die hij ontvangen had. Hij stapte in zijn auto en reed vervolgens hard op de twee vrouwelijke controleurs af en stopte vlak voor hen waarna hij ze begon te beledigen. Op basis van het kenteken kon de verdachte, een 26-jarige man uit Zeist, worden achterhaald en in zijn woning worden aangehouden.

Mishandeling
DE BILT Maandagmiddag is een man op de Henrica van Erpweg mishandeld door twee jongens die vervolgens door de politie zijn aangehouden. Omstreeks 17.55 uur werd de politie naar de Henrica van Erpweg gestuurd. Daar aangekomen troffen zij een bebloede man van 75 jaar uit De Bilt. Hij bleek van zijn fiets te zijn geslagen. Vlak daarvoor was op de 1e Brandenburgerweg een fiets naar de man gegooid. Aan de hand van getuigenverklaringen kon de politie twee jongens aanhouden op verdenking van mishandeling. Beiden zijn afkomstig uit De Bilt en 16 en 18 jaar oud. De politie onderzoekt het incident.

Aanrijding met letsel
ZEIST Maandagavond vond op de Koppelweg een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser. De fietser liep daarbij schaafwonden op en werd naar het ziekenhuis gebracht.
Omstreeks 19.30 uur stak de fietser, een 22-jarige man uit Zeist de weg over en zag daarbij een auto over het hoofd waardoor de aanrijding ontstond. De fietser kwam op de motorkap en daarna op het trottoir terecht. De bestuurder van de auto, een 35-jarige man uit Zeist, liep geen letsel op. De fiets was zwaar beschadigd en ook de auto had schade.