Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

b.g.g. 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


(1)

26 augustus 2003


Elburg- verkeersongeval met letsel

Een 16-jarige jongen uit Elburg is op 25 augustus gewond geraakt bij een ongeval op de Coragestraat. Een 44-jarige vrouw uit Elburg reed met een personenauto over de Coragestraat en remde af om linksaf te slaan de Hanzestraat in. De 16-jarige jongen die op een bromfiets achter haar reed, had dit te laat door. Hij probeerde de auto nog te ontwijken maar kwam hierdoor ten val. Hij is naar een dokterspraktijk overgebracht, waar bleek dat hij een gebroken middenvoetsbeentje had, waardoor doorverwijzing naar een ziekenhuis noodzakelijk bleek.



Hattem- Diefstal vanaf camping


Op maandag 25 augustus deed een 39- jarige man uit Ermelo aangifte van diefstal vanaf een camping aan de Leemkuilen in Hattem. De diefstal moet zijn gepleegd tussen 22 augustus 17.00 uur en 25 augustus 08.15 uur. De deur die toegang gaf tot de bedrijfsruimte op de camping is geforceerd. De daders hebben stofzuigers, flessen chloor, vuilniszakken, koffiefilters, vloerreiniger en geld ontvreemd. Het totale schadebedrag is niet bekend.


Doornspijk- Snelheidscontrole

Op 25 augustus heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Zuiderzeestraatweg - West in Doornspijk. In totaal zijn er 677 passanten gepasseerd. Van die 677 waren er 12 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 96 km per uur.


Ermelo- Diefstal goederen

Een 31- jarige man uit Zwolle deed maandag 25 augustus aangifte van diefstal uit een gebouw aan de Molenkamp in Ermelo. Wanneer de diefstal exact is gepleegd is niet bekend. De daders zijn het gebouw binnengekomen door een raam naar binnen te klimmen. Uit een materiaalkist zijn lampen en schakelmaterialen ontvreemd. Het totale schadebedrag is niet bekend.



Ermelo- Diefstal uit winkel


Een 50- jarige man uit Ermelo deed maandag 25 augustus aangifte van diefstal uit zijn winkel aan de Stationsstraat in Ermelo. De diefstal is gepleegd op zaterdagmiddag tussen 13.00 uur en 17.00 uur uit een display die in de winkel is opgesteld zijn. Uit de winkel zijn o.a. schoolagenda's, knuffels, boekenleggers e.d. weggehaald. Het totale schadebedrag is niet bekend.



Harderwijk- Diefstal uit winkel


Op maandag 25 augustus deed een 27- jarige vrouw uit Harderwijk aangifte van diefstal uit een winkel aan de Achterste Wei in Harderwijk. Een winkelmedewerker had gezien dat de 54- jarige vrouw goederen in haar tas stopte en niet afrekende. Vervolgens betaalde zij andere goederen die zij gepakt had wel. De medewerker die had gezien dat zij spullen in haar tas had gestopt en niet afrekende hield de vrouw staande. De gestolen goederen heeft de vrouw alsnog betaald. De vrouw is door de politie meegenomen naar het bureau en kreeg daar een boete uitgereikt.





038-375 10 50
---- --