Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 26-08-2003
Persberichten dinsdagmorgen
Bert Visser 0651 - 611629

Auto over de kop van talud

MEPPEL - Een 37 jarige automobiliste uit Vledder kwam maandagmorgen met de schrik vrij toen ze met haar auto op de oprit van de A32 bij Meppel over de kop sloeg. De auto liep aanzienlijke schade op. Volgens de vrouw zou ze op de oprit zijn "opgeduwd" door een grote zwarte auto die achter haar reed. Ze was daardoor nerveus geworden en had haar auto de berm ingestuurd. Bij haar pogingen de auto weer in het juiste spoor te krijgen was ze de controle over haar auto verloren en over de kop geslagen. Daarna was de auto langzaam van het talud gegleden. De grote zwarte auto is doorgereden.

Bromfietscontrole

RODEN - De poltie van Roden heeft maandagmiddag bij een bromfietscontrole op de J.P. Santeeweg tussen Leek en Roden twee bromfietsers bekeurd omdat ze geen bromfietscertificaat hadden.

Verkeerscontrole

MEPPEL - De politie van Meppel heeft maandagmiddag zes weggebruikers bekeurd wegens verkeersovertredingen; twee fietsers reden niet op het voor hen verplichte fietspad; twee automobilisten hadden de gordel niet om; 1 automobilist reed in een verboden rijrichting en 1 automobilist stoorde zich niet aan het rode verkeerslicht.

Niet verzekerd

NORG - Tijdens de surveillance op de Donderseweg in Norg heeft de politie van Noordenveld maandagmiddag een 28 jarige automobilist uit Norg van de weg gehaald. De man zou volgens informatie uit politieregisters in een onverzekerde auto rijden. Bovendien moest hem nog een gerechtelijk stuk worden uitgereikt. Volgens de man zou de auto wel verzekerd zijn. Hij krijgt de gelegenheid om dat aan te tonen. In afwachting daarvan blijft de auto onder het beheer van de politie.

Zeldzame gitaar gestolen

HOOGEVEEN - Een 37 jarige bewoner van De Snikke in Hoogeveen heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van zijn Fender Mustang basgitaar. De gitaar zou tijdens zijn afzezigheid van nog geen half uur uit de woonkamer gestolen zijn. Volgens de aangever gaat het om een rdelijk zeldzaam exemplaar met een waarde van zon 1000 euro.

Winkeldievegge gepakt

ASSEN - De politie van Assen heeft maandagavond een 36 jarige vrouw uit die plaats aangehouden wegens winkeldiefstal. Een getuige had gezien dat ze bij een supermarkt aan de Nobellaan in Assen zeven pakken waspoeder zonder betalen had meegenomen. Volgens de vrouw zou ze in opdracht stelen. Ze deed dat om haar drugsverslaving te kunnen bekostigen.

Telefoonstalker aangehouden

BEILEN - De politie heeft maandagavond op het Stationsplein in Beilen een 34 jarige inwoner van Beilen aangehouden wegens stalking. De man viel vanuit de telefooncel een familie in Beilen lastig, en dat niet voor de eerste keer. Omdat aan de nummermelder te zien was waar het telefoongesprek vandaan kwam heeft een van de familieleden de stalkende beller aan de praat gehouden terwijl twee anderen naar het Stationsplein togen. Daar hebben ze zich voor de deur van de telefooncel geposteerd zodat er voor de stalker geen ontkomen meer aan was. De inmiddels gealarmeerde politie heeft de man ingerekend en na voorgeleiding ingesloten.

Aanhouding na belediging politie

HOOGEVEEN - De politie van Hoogeveen heeft maandagnacht een 27 jarige inwoner van Elim aangehouden en ingesloten wegens belediging van een politieman. De man was het niet eens met het feit dat de politie de auto waarin hij als passagier meereed wilde laten afslepen. De auto viel een agent op omdat hij met grote snelheid en slingerend over de Industrieweg reed. Toen de auto aan de kant gezet was sprong de chauffeur eruit en koos het hazenpad. Zijn identiteit is bij de politie bekend. Van de twee overige inzittenden bedreigde de 27 jarige man de agent en schold hem uit voor onder meer "Vieze vuile NSBer"

Geen zwartvissers

ERICA - Tijdens een controle op de naleving van de Visserijwet heeft de politie maandagmiddag op diverse locaties langs de Verlengde vaart in Erica en het Dommerskanaal in Nieuw Amsterdam 14 sportvissers gecontroleerd. Er was geen zwartvisser bij