Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Aangevallen door kraai

Een meisje is op haar fiets aangevallen door een kraai en daardoor komen te vallen

Markelo

Op de ochtend van maandag 25 augustus fietste een meisje uit Goor naar school over de Rijssenseweg in Markelo. Ter hoogte van de Zuivelboerderij werd ze aangevallen door een kraai. Deze krabde haar op het hoofd, waardoor ze van haar fiets viel. Ze liep daardoor diverse schaafwonden op aan arm en been. Het betreft vermoedelijk een tamme kraai. Een groep die voor het meisje fietste was ook al door het diertje lastig gevallen. (bps: 03-111953)

Aanrijding onder invloed

Automobilist veroorzaakt meerdere aanrijdingen onder invloed

Hengelo

Op maandag 25 augustus omstreeks reed een 55-jarige automobilist uit Hengeloër over de Pruisische Veldweg en kwam met zijn auto tegen de middengeleider van de spoorwegovergang. Vervolgens reed hij een knipperlicht omver. Daarna reed hij verder en ging de kruising met de Kuipersdijk op, waarbij hij tegen de achterzijde van de auto van een 61-jarige man uit Vorden reed. Bij de 55-jarige werd alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 2,17 o/oo. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (bps: 03-111815)

Aanrijding met letsel

Fietsers komen met de sturen in elkaar waarbij een van hen over de kop slaat en gewond raakt

Markelo

Op maandag 25 augustus omstreeks 15.00 uur fietste een 73-jarige man uit Apeldoorn met zijn vrouw in de bossen van Markelo. Op enig moment kwamen zij met de sturen tegen elkaar waardoor de man over de kop sloeg. Nadat het tweetal terug fietste richting Markelo verloor de man zijn bewustzijn. Hij is voor observatie naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-112047)

Verkeerscontrole

Snelheidscontrole naar aanleiding van klachten vanuit de Dorpsraad

Reutum

Op maandag 25 augustus werd van 14.00 uur tot 16.00 uur gecontroleerd op snelheid in de 30 km zone op de Kerkstraat in Reutum. Aanleiding hiervoor waren de klachten vanuit de Dorpsraad in Reutum. Er werden 76 auto's gecontroleerd. Daarvan reden er 7 te hard.De hoogst gemeten snelheid was 52 km/u. Tevens werden 8 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel. (bps: 03-112085)

---- --