stad Utrecht 11.21 uur

Utrecht 26-8-2003 - Persberichten stad Utrecht

Bestuurder onder invloed
UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Door een getuige kreeg de politie om 23.25 uur een melding van een aanrijding ter hoogte van de Maliebaan. Een bestuurder was met zijn auto tegen een verkeerspaal aangereden en wilde wegrijden. Ter plaatse trof de politie een 28-jarige man uit Zeist aan. De man was met zijn voertuig tegen een verkeerspaal aangereden. Na een eerste blaastest bleek dat de man gedronken had. Op het bureau werd duidelijk dat hij 635 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal werd de man naar huis gestuurd.

Gewond bij vechtpartij
UTRECHT Bij een vechtpartij aan de Spaaklaan is maandagavond rond 22.30 uur een 38-jarige man uit Linschoten gewond geraakt. Toen de politie na verschillende meldingen arriveerde was het slachtoffer al naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen voor een snijwond in zijn gezicht. Een getuige vertelde de politie dat die avond een groep personen op de Spaaklaan stond die erg luidruchtig waren. Toen een 20-jarige Utrechter hier iets over zei, werd hij door één van hen bedreigd met een mes. Vrienden van de man bemoeide zich met de zaak met een vechtpartij tot gevolg. Hierbij liep een man uit Linschoten verwondingen op in het gezicht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden zonder rijbewijs
UTRECHT Een 22-jarige automobiliste uit Houten is maandagavond rond 19.30 uur betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De vrouw reed op het Neude toen politieagenten zagen dat zij niet hands-free belde. Toen de agenten haar achterna reden, zagen zij dat ze twee maal door een rood verkeerslicht reed. De agenten hielden de bestuurster staande en bij controle van de papieren leek in eerste instantie alles in orde. Later bleek de vrouw een valse naam te hebben opgegeven en was zij niet in het bezit van een rijbewijs. Naast een bekeuring voor niet-hands free bellen en tweemaal door rood licht rijden, krijgt de vrouw een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Fietser gewond
UTRECHT Een 55-jarige fietser uit Utrecht is maandagavond om 17.45 uur gewond geraakt bij een botsing op de Amsterdamsestraatweg. De man reed over de Amsterdamssestraatweg richting de Marnixlaan toen hij werd ingehaald door een 23-jarige fietser uit Maarssen. Tijdens het passeren bleef het stuur van de Maarssenaar in de loshangende jas van de Utrechter hangen, waardoor het slachtoffer ten val kwam. De man is met verwondingen aan zijn arm met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Winkeldieven aangehouden
UTRECHT Maandagmiddag is een 45-jarige vrouw uit Delft aangehouden omdat zij wordt verdacht voor het stelen van goederen uit een winkel aan de Hammarskjoldhof. De vrouw werd betrapt door winkelpersoneel en is vervolgens overgedragen aan de politie. Ook in een winkel op het Boven Clarenburg is gistermiddag om 13.28 uur een 27-jarige vrouw uit Utrecht betrapt op het wegnemen van goederen. Ook zij is aangehouden.

22 tips Opsporing Verzocht

UTRECHT - Tijdens en na de uitzending van Opsporing Verzocht gisteravond, zijn 22 tips binnengekomen. Tien tips gingen over de steekpartij op zaterdag 9 augustus, waarbij een Utrechtse politieman gewond raakte. Twaalf tips kwamen binnen over de overval op een postagentschap aan de Oudegracht in Utrecht op donderdag 7 augustus omstreeks 9.25 uur. De polititie gaat de tips onderzoeken.