Partij van de Arbeid

26-08-2003

PvdA op de Golfbaan

In haar streven zich direct op alle maatschappelijke geledingen te oriënteren heeft de PvdA de permanente actie Meer Rood op Straat in het leven geroepen. Regelmatig trekt men nu de wijken in, bezoekt winkeliers, scholen, voetbalclubs, ziekenhuizen, hulpverleningsinstellingen. Dit om uit de eerste hand te horen hoe de zaken ervoor staan.

Ook de sport wordt bij de rondgang niet vergeten. Onlangs werd een bezoek gebracht aan een golfterrein. Ondanks het feit dat een socialist hiermee weinig affiniteit hoort te hebben was de opkomst bijzonder hoog, veel partners en kinderen kwamen ook kijken. De fractie, aangevuld met haar collegeleden, bleek zeer goed in staat zich in deze specifieke problematiek te verplaatsen. Vele ballen werden in alle windrichtingen het luchtruim in gezonden. Er vielen gelukkig geen gewonden.

Na afloop viel zelfs uit de mond van een verstokte golfer te horen dat het met die rotsocialisten toch wel meeviel.

Hannah in full swing. Wat uit deze foto niet blijkt, is dat uit deze fabuleuze slag een hole in one ontstond.

De rest van de PvdA (Karina Schaapman, Thijs Reuten, Amma Asante, Rachid Jamari, Peter Klerks) kijkt ademloos toe. Binnen de PvdA kunnen we twee groepen onderscheiden: de kijkers en de swingers. Thijs Reuten en Lodewijk Asscher hebben het duidelijk naar hun zin in die eerste groep, terwijl Herman Marres laat zien dat hij tot de swingers behoort.

Marcel Duyvestijn