Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-08-2003
Persberichten district Heerlen / Kerkrade (JC 12.30u) Dinsdag 26 augustus 2003

District Heerlen / Kerkrade

Heerlen, gesignaleerd
Op de Stationstraat in Heerlen trof de politie dinsdag 26 augustus omstreeks 01.00 uur een 32 jarige man aan, die stond gesignaleerd, omdat hij nog een gevangenisstraf moest uitzitten van 25 dagen. De man, die geen vaste woonplaats heeft, werd aangehouden en ingesloten.

Kerkrade, vechtjassen ingesloten
Op de Meuserstraat in Kerkrade vond omstreeks 20.50 uur een vechtpartij plaats. Daarbij werden vier mannen door twee andere mannen met een hard voorwerp geslagen. Twee van hen liepen daardoor letsel op aan het gelaat, waarvoor zij zich moesten laten behandelen in het ziekenhuis.
De vier slachtoffers, afkomstig uit Erkelenz en Huckelhoven, werden op straat om onbekende redenen door de twee uit Kerkrade afkomstige mannen (29 en 25 jaar) aangevallen en met een hard voorwerp op het hoofd en lichaam geslagen. De daders vluchtten. Een toevallig passerende patrouille van de Koninklijke Marechaussee trof de vier slachtoffers op straat aan en waarschuwde de politie. Middels opgegeven signalementen wist de politie de verdachten snel op te sporen en kon deze enkele straten verder aanhouden. Zij werden ingesloten en inverzekering gesteld.
De slachtoffers deden aangifte en de politie onderzoekt de aanleiding van deze vechtpartij en met welk voorwerp geslagen is. De twee Kerkradenaren worden verdacht van het plegen van zware mishandeling.