Rijn & Venen 12.00 uur

Utrecht 26-8-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Fietsen door rood licht met grote gevolgen
WOERDEN Op maandagmiddag is een 16-jarige fietser staande gehouden die op de Stationsweg door rood licht reed en daarbij bijna een aanrijding veroorzaakte. De fietser bleek de Poolse nationaliteit te hebben en wist niet waar hij woonde of wanneer hij jarig was. Hij is daarom aangehouden voor het vermoedelijk opgeven van een valse naam. Na onderzoek werd zijn 41-jarige vader gelokaliseerd en deze bleek al vanaf mei 2001 illegaal in Nederland te verblijven. In overleg met de Vreemdelingendienst zijn beide heren het land uitgezet. De boete voor het rijden door rood licht is overigens door de vader betaald.

Controles waterverkeer Vecht
BREUKELEN/NIGTEVECHT Op maandag zijn de gehele dag controles uitgevoerd op het waterverkeer op de Vecht. Het was relatief rustig op het water. Negentien boten vaarden te hard. Drie schippers zijn gecontroleerd op hun vaarbewijs.

Eigenaar elektrische step gewaarschuwd
MAARSSEN Op maandagavond heeft de politie een 15-jarige eigenaar van een elektrische step gewaarschuwd. De step had geen verzekeringsplaatje en goedkeuringsnummer. Bovendien heeft de eigenaar geen bromfietscertificaat. Deze drie zaken zijn verplicht voor de elektrische step. De jongen verklaarde het apparaat in Spanje te hebben gekocht. Hij is gewaarschuwd dat de step in beslag genomen wordt wanneer hij erop rijdt.

Gewonde bij botsing Maarssen
MAARSSEN Op de kruising Vogelweg Fazantenkamp vond op maandag om 12.50 uur een kop-staartbotsing plaats tussen een personenauto en een bus van het GVU. De 68-jarige bestuurder van de personenauto wilde de wijk Fazantenkamp inrijden om te keren omdat hij verkeerd was gereden. Hij gaf hierbij wel richting aan, maar sorteerde niet voor. Bij deze manoeuvre botste de bus, die in dezelfde richting reed, op de auto. De bestuurder van de auto is door de brandweer uit zijn auto gehaald. Hij is direct na het ongeval behandeld door een huisarts in opleiding. Met letsel aan schouder en nek is hij vervolgens naar het UMC vervoerd.