Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 26 augustus 2003

Actie bromsnor

Politie Twente controleert op brom/snorfietsen

Almelo

Op maandag 25 augustus '03 werd tussen 7.00 uur en 9.15 uur een bromfietscontrole gehouden aan de Badweg te Almelo. Er zijn 26 brom/snorfietsen gecontroleerd. 12 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij te hard reden. Eén bestuurder voerde onterecht een oranje plaat op zijn bromfiets. En één bromfiets had geen gele plaat. (bps: 03-111792)

Zes lotverkopers aangehouden

Men verkocht loten van 'stargames'

Enschede

Op maandagmiddag 25 augustus '03 kwam er bij de Politie Twente een melding van lotverkopers aan de deur. Een bewoonster van de Spechtstraat in Enschede had een man aan de deur gehad die haar een lot wilde verkopen van een Duitse loterij. Agenten hebben daarna in de omgeving rondgekeken maar troffen niemand meer aan. Later in de middag werden er meer soortgelijke meldingen gedaan. Agenten troffen in de Patrijsstraat te Enschede drie mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Uiteindelijk werden er zes personen (42 jaar uit Bussem, 20 jarige man uit Holten,17 jarige vrouw uit Epe,18 jarige man uit Apeldoorn,19 jarige man uit Apeldoorn en een 22 jarige vrouw uit Apeldoorn) aangehouden. Nadat zij een verklaring hadden afgelegd werden zij weer in vrijheidgesteld. Allen verklaarden niet te weten dat ze strafbare handelingen hadden verricht. De 42-jarige man was de baas van het bedrijf. De overige aangehouden personen waren bij hem in dienst. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt omdat zij verdacht worden van overtreding van de Wet op Economische delicten i.v.m. wet op de kansspelen (bps: 03-111904)

Autokraker op heterdaad aangehouden

Man steelt autoradio uit auto op parkeerplaats Go Planet

Enschede

Op maandag 25 augustus '03 omstreeks 19.20 uur zagen agenten dat een bestuurder van een auto zich verdacht ophield op de parkeerplaats van Go Planet aan het Colosseum te Enschede. Op een gegeven moment zagen ze de betreffende bestuurder in een andere geparkeerde auto zitten. Toen de man weer in zijn eigen auto het parkeerterrein af wilde rijden dwongen de agenten de man tot stoppen. Hij bekende onmiddellijk dat hij zojuist een autoradio had gestolen. De man, een 26-jarige Enschedeër, werd aangehouden en opgesloten. Op verzoek van de politie deed de 21-jarige eigenaar van de opengebroken auto uit Enschede later op het bureau aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in. De aangehouden man is inmiddels inverzekering gesteld. (bps: 03-112183)

Inbreker op heterdaad betrapt

Agenten zien voeten uit bovenraam steken

Enschede

Op maandag 25 augustus '03 omstreeks 20.56 uur kwam bij de Politie Twente een melding binnen van een inbraak in een woning aan de Hogelandsingel te Enschede. De gealarmeerde agenten zagen bij aankomst de benen van een man uit het bovenraam steken. Bleek dat de bewoners van de woning op vakantie waren. De man, een 31-jarige Enschedeër, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij werd opgesloten. Er wordt onderzocht of de verdachte al eerder goederen uit deze woning heeft weggenomen. Hij is inmiddels inverzekering gesteld. (bps: 03-112206)

Beroving

Vrouw werd beroofd van haar sealbag met inhoud

Enschede

Op maandag 25 augustus '03 omstreeks 18.44 uur wilde een 51-jarige vrouw uit Enschede haar sealbag met inhoud storten bij een bank gevestigd aan de Boulevard 1945 te Enschede. Toen zij de sealbag in het daarvoor bestemde vak wilde deponeren kwam er een man op de fiets naar haar toe. Hij vroeg om geld en richtte een, op vuurwapen gelijkend, voorwerp op haar. De vrouw was niet van plan haar geld af te geven en liep daarom een rondje om haar auto. De man liep haar achterna en de vrouw kwam ten val. De man pakte daarop de sealbag en is vervolgens weggefietst. Signalement van de man: lengte ongeveer 1.80 meter
droeg een zilverkleurige jas
een grijze broek
petje (vermoedelijk grijs)
zonnebril
buitenlands type (donkere huidskleur) sportieve fiets

De Politie Twente zoekt eventuele getuigen en stelt een onderzoek in. (bps: 03-112177)

Man glijdt in liftschacht

Tijdens de val greep hij in een scherpe stalen plaat en liep een slagaderlijke bloeding op.

Enschede

Op maandag 25 augustus '03 omstreeks 12.36 uur kwam er bij de Politie Twente een melding binnen van een bedrijfsongeval op het Hendrik Jan van Heekplein te Enschede. Agenten troffen een 31-jarige man uit Oldenzaal aan met een slagaderlijke bloeding in zijn pols. Omstanders verleende eerste hulp. Bleek dat hij aan het werk was bij liftschacht in een nieuwbouw. Vermoedelijk is de man uitgegleden en wilde hij zich vastpakken aan een omgebogen stalen plaat. Hierdoor is de slagaderlijke bloeding ontstaan. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis alwaar hij zou worden geopereerd. (bps: 03-111885)

Autodief in gestolen auto aangehouden

Auto was maandagavond in Zwolle gestolen

Almelo

Op dinsdag 26 augustus 2003 omstreeks 0.44 uur ziet een surveillerende politieman een verdachte auto staan bij een garage op het industriegebied Twente poort West in Almelo. Toen hij polshoogte wilde nemen zag hij dat in de auto een man aanwezig was. Toen de agent uit zijn voertuig stapte om de man aan te spreken reed deze met hoge snelheid weg. De agent zette onmiddellijk de achtervolging in. De bestuurder reed de A35. Daar werden snelheiden van ongeveer 170 km/u bereikt. Uiteindelijk werd de bestuurder op de A35 ter hoogte van afslag Goor in Hengelo aan de kant van de weg gezet. Bleek dat de 23-jargie bestuurder uit Zwolle in een gestolen auto reed. Deze auto was op maandagavond 24 augustus '03 weggenomen in Zwolle. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Almelo alwaar hij werd opgesloten. De zaak zal verder door de politie Ijsselland worden opgepakt (bps: 03-12272)

Schoolgaande jeugd op de bon

Naar aanleiding van klachten heeft de Politie Twente gecontroleerd

Almelo/Tubbergen

Naar aanleiding van meerder klachten van buurtbewoners uit de nieuwe wijk, Markgraven II, heeft de politie, mede op verzoek van de gemeente Almelo, een verkeerscontrole gehouden op dinsdagochtend 26 augustus 2003. Het bleek dat de wijkbewoners zeer moeizaam vanaf de Wijlre en de Wanschersweg de Ootmarsumsestraat op konden rijden met hun auto's. De fietsers die 's morgens uit de richting van Mariaparochie over het fietspad in de richting van Almelo rijden blijken massaal het rode licht te negeren. De fietsende groep jongeren bestaat soms wel uit meer dan 100 personen. Volgens de wijkagent ontstaat er door dit gedrag van de fietsende jeugd zeer verkeersgevaarlijke situaties. Ondanks dat het hedenochtend niet mogelijk was om alle overtreders te bekeuren werden in een korte tijd, door 9 agenten, aan 56 kinderen onder de 16 jaar een bekeuring van E 12,00 uitgeschreven. Tevens werden er 2 automobilisten bekeurd voor het rijden door rood. Ook droegen 6 personen geen autogordel en reden 3 bromfietsbestuurders zonder helm. Er is één bromfietsbestuurder bekeurd omdat hij over de busbaan reed. De Politie Twente is voornemens deze controle in de toekomst vaker te houden om de overlast te beperken en de verkeersveiligheid te bevorderen. De middelbare scholen worden in Almelo benaderd door de wijkagent om de schoolgaande jeugd hierover te informeren. De jeugd die massaal het rode licht negeert komt voornamelijk uit de gemeente Tubbergen. (bps: 03-112352)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --