Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (26-8)

Breda, dinsdag 26 augustus 2003

Twee auto´s in brand, politie houdt verdachte aan

BREDA: Vannacht zijn op de Markendaalseweg omstreeks 04.00 uur kort achter elkaar twee autos in brand gestoken. Het gaat om een Smart en een Opel Corsa. De politie heeft ter plaatse een 28-jarige Bredanaar aangehouden die zich in de directe omgeving van een van de autobranden ophield. De man werd al eerder door de politie voor een dergelijk feit aangehouden. De verdachte werd ingesloten en wordt in verzekering gesteld.

De autobranden zijn geblust door de brandweer. De auto´s, die zwaar beschadigd zijn, zijn getakeld door een takelbedrijf. De recherche van het team Centrum en medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant stellen een nader onderzoek in naar deze incidenten. Vanaf 1 augustus jl. hebben brandweer en politie 12 meldingen gehad van autobranden, vooral in het Centrum, Tuinzigt en Haagse Beemden. Bij de meeste zaken is zeker sprake van brandstichting.

Dronken fietser rijdt tegen geparkeerde auto

BAARLE-NASSAU: Een 67-jarige man uit Baarle-Hertog is vannacht omstreeks 00.40 uur met zijn fiets tegen een op de Stationsstraat geparkeerde auto gereden. De man, die dronken was, had een verwonding aan zijn hoofd. Hij heeft vermoedelijk een schedelbasisfractuur en is door een ambulance van de GGD vervoerd naar het Amphiaziekenhuis in Breda. De auto bleek aan de rechterzijde een kras te hebben en een verbogen spiegel. De politie maakt rapport op.

Speelhuisje in brand

BREDA: Op het schoolplein van een school aan de Baliendijk is een speelhuisje afgebrand.

Inbraak in bedrijf

BREDA: Bij een kantoorpand aan de Hooilaan is ingebroken. Men heeft met een stoeptegel een ruit ingegooid. Er is een computer ontvreemd.

Aantreffen gestolen auto

BREDA: Op de Marconistraat is een VW polo, v.v.h.k. LD-HD-52, aangetroffen. Auto was op 20 augustus jl., ontvreemd bij een woninginbraak op de Eikepage.

Winkeldief steelt sixpack

BREDA: Bij een supermarkt op Moerwijk is gisteren terzake winkeldiefstal een 49-jarige Bredanaar aangehouden. Hij had een 6 pack Heineken bier weggenomen. Na verhoor is hij met een Au dagvaarding heengezonden.

Diefstal mobiele telefoon

BREDA: Een 40-jarige man uit Hooge Zwaluwe, is gistermiddag omstreeks 13.00 uur bij het Station CS bestolen. De man stond bij het kaartloket, op dat moment is zijn mobiele telefoon uit zijn achterbroekzak gestolen. Toen hij een kaartje wilde kopen liep er een man tegen hem aan. De man verontschuldigde zich heel vriendelijk in accentloos Nederlands. Later bleek dat zijn telefoon weg was.

Het signalement: van de dader luidt: man, donkere huidskleur, normaal postuur, lengte 1.75 mtr, leeftijd ongeveer 30 jaar, kort donker haar.

Inbraak winkel

RIJSBERGEN: Vannacht is ingebroken in een winkel aan de St. Bavostraat. Men heeft zich de toegang verschaft door een ruit van de voordeur in te slaan. Getuigen hebben een man met een bivakmuts op weg zien rennen. Er is nog niet bekend wat er buit gemaakt is.

Etten-Leurse gewond bij aanrijding

ETTEN-LEUR: Een 37-jarige vrouw uit Etten-Leur is vannacht omstreeks
01.20 uur op het industrieterrein Vosdonk met haar personenauto in aanrijding gekomen met een vrachtauto bestuurd door een 56-jarige Duitse chauffeur. De vrouw raakte bij aanrijding gewond. Ze is door de GGD met rug,nek- en beenklachten vervoerd naar een ziekenhuis in Breda. De politie vermoedt dat de vrouw onder invloed van alcohol was, in het ziekenhuis is daarom een bloedproef afgenomen. De personenauto is zwaar beschadigd.

De toedracht van de aanrijding is als volgt. Beide autos reden in dezelfde richting over de Vosdonk en kwamen uit de richting van St. Willebrord. De vrachtauto sloeg bij de kruising met de Lokkerdreef rechts af en kwam toen in aanrijding met de personenauto die hem op dat moment rechts inhaalde. De vrachtwagenchauffeur had wel een teken met zijn richtingaanwijzer gegeven.

Bron: Willem van Hooijdonk