Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
26 augustus 2003

RAM Mobile Data blijft groeien

betrouwbaarheid en beschikbaarheid mobitex-netwerk voornaamste reden

Maarssen, 26 augustus 2003 ? RAM Mobile Data (Netherlands) BV, eigenaar van het Mobitex-netwerk in de Benelux, boekte in het eerste half jaar van 2003 goede resultaten. De omzet in Nederland groeide met 46 procent ten opzichte van het eerste half jaar in 2002. Deze groei werd gerealiseerd dankzij de aanwinst van nieuwe klanten en het grote aantal verlengingen van haar bestaande klanten die zeer tevreden zijn over de dienstverlening van RAM Mobile Data. Vooral de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van het Mobitex-netwerk, zijn samen met de totaaloplossingen voor mobiele datacommunicatie de belangrijkste factoren voor het succes van RAM Mobile Data. Dit succes werd voornamelijk geboekt in de markt voor Openbare Orde en Veiligheid (OOV), de markt voor personenvervoer en goederenvervoer.

Mobitex is een blijvend groeiende en winstgevende activiteit in Nederland. RAM Mobile Data heeft in Nederland ruim 900 klanten, die gezamenlijk goed zijn voor meer dan 22.000 gebruikers. Eind 2002 waren dat er ongeveer 20.000. Deze groei onderstreept de behoefte aan een veilig en betrouwbaar netwerk dat ingezet kan worden in verticale markten voor bedrijfskritische toepassingen zoals field service, transport, security en telemetrie.

Nieuwe klanten
Een groot aantal nieuwe klanten is afkomstig uit de OOV markt. Verschillende regionale politiekorpsen, ambulance- en brandweerdiensten hebben voor hun mobiele datacommunicatie gekozen voor het Mobitex-netwerk van RAM Mobile Data. Hiermee kunnen zij bij ongevallen snel en betrouwbaar naar de plaats genavigeerd worden en kostbare minuten in de aanrijdtijd besparen. Inmiddels bedient RAM Mobile Data 14 ambulanceregio's, 17 politieregio's en 3 brandweerregio's.
Ook bedrijven die actief zijn op het gebied van goederenvervoer kozen voor het Mobitex-netwerk. Bedrijven als Feenstra, Geveke Intern Transport, Huizer Bouw, Koninklijke Saan en Holwerda zijn onlangs klant geworden bij RAM Mobile Data.

Tevredenheid leidt tot verlenging
Veel bestaande klanten verlengden hun contracten met RAM Mobile Data en kozen opnieuw voor het Mobitex-netwerk. Klanten als ANWB en Connexxion, VZA (Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam), Hoek Vervoer, VZA, Taxi Zeevang, Personenvervoer Van Dijk, Omnitax/PZN en RVU hebben voor de komende drie tot vijf jaar het contract verlengd. Binnen het segment personenvervoer maken taxibedrijven met een relatief klein wagenpark steeds vaker gebruik van mobiele datacommunicatie. Dankzij deze ontwikkeling zijn nu in totaal meer dan zesduizend Mobitex-aansluitingen binnen de taximarkt gerealiseerd.

Over RAM Mobile Data
RAM Mobile Data is een volledig zelfstandige, gespecialiseerde aanbieder van producten en diensten op het gebied van draadloze- en mobiele datacommunicatie. Daarnaast is zij operator van het Mobitex-netwerk, het eerste pakketgeschakelde netwerk voor mobiele datacommunicatie. Vanuit een onafhankelijke positie levert RAM Mobile Data oplossingen op basis van Mobitex, GPRS en op termijn ook UMTS. RAM onderscheidt zich door daarnaast ook professionele diensten als consultancy, project management en technische ondersteuning te leveren. Vanuit het eigen Navigator Center worden ook in toenemende mate applicaties, gateways en platformen beheerd voor klanten. RAM Mobile Data is in het bezit van een Benelux dekkend Mobitex-netwerk. Voor de activiteiten in België en Luxemburg is in 2003 RAM Mobile Data (Belgium) NV opgericht. Zij is een honderd procent dochteronderneming van RAM Mobile Data (Netherlands) BV.

(See attached file: cijferoverzicht RAM Mobile Data.pcx)


---

Noot voor de redactie (