Politie Amsterdam-Amstelland


---


Dronken fietser op de bon

26-8-2003. Een dronken fietser moest vannacht een blaastest afleggen. De 28-jarige man viel op omdat hij al slingerend aan de verkeerde kant van de weg fietste. Hij werd meegenomen naar een politiebureau om zijn alcoholpercentage te meten. De man bleek ruim 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Er is proces-verbaal opgemaakt.

---


Straatrovers gearresteerd

26-8-2003.

Stormsteeg
Gistermiddag is een 43-jarige straatrover gearresteerd die in Stormsteeg een man had beroofd. De berover had een gouden ketting van de nek getrokken van een toerist. Het slachtoffer verzette zich waardoor een worsteling ontstond. Een getuige zag de twee mannen in gevecht en belde met zijn GSM de politie. Agenten arresteerden de dader in de directe omgeving.

Oudezijds Voorburgwal
Een 20-jarige man is vannacht op de Oudezijds Voorburgwal het slachtoffer geworden van een straatrover. De 35-jarige verdachte is gearresteerd. De berover bood de man drugs aan. Toen het slachtoffer hier niet op inging bleef hij de man lastigvallen en volgen. Toen de man volhardde in zijn weigering om geld te geven werd hij bedreigd met de dood. Hierop gaf hij zijn geld af waarna de dader de benen nam. Het slachtoffer sprak agenten aan en wees zijn berover aan. Zij arresteerden de verdachte en sloten hem in.

---