Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 27 AUGUSTUS 2003 wilt aanbieden, neemt u dat dan uiterlijk op donderdag 28 augustus kapvergunningen
De volgende aanvragen om een kapvergunning zijn ontvangen:
* De Eiken 44, te kappen 1 Oostenrijkse den
* Thedemastraat 67, te kappen 1 es

* Marijkelaan (gemeentegroen), 5 esdoorns

De aanvragen liggen vanaf 28 augustus 2003 gedurende vier weken ter inzage in het gemeentehuis, Schoolstraat 1 te Bedum bij de afdeling VROM. Tijdens deze termijn kunnen schriftelijke zienswijzen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum.
aangevraagde bouwvergunningen (licht):

* verplaatsen schuur Reiger 32, Bedum (12-08);
* plaatsen/vernieuwen schutting Boterdiep Oz 2, Bedum (18-08);
* tijdelijk plaatsen gsm-mast Boterdiep Wz 45, Bedum (18-08);
* vergroten woning Waldadrift 100, Bedum (20-08).

aangevraagde bouwvergunning (regulier):

* plaatsen garage Ellerhuizen 19, Bedum (20-08).

aangevraagde sloopvergunning:

* verwijderen asbesthoudende golfplaten Ellerhuizen 19, Bedum (20-08).
Deze aanvragen liggen op de afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), verleende bouwvergunning (licht):

* vergroten woning Stadsweg 17, Onderdendam (19-08).

verleende bouwvergunningen (regulier):

* restaureren brug `Gele Klap', Bedum (20-08);
* vernieuwen en vergroten ligboxenstal Stadsweg 51, Onderdendam (22-08).

verleende sloopvergunning:

* slopen bovenbouw veestalling Stadsweg 51, Onderdendam (22-08). collecten/acties (september)

Collecten

* Kankerbestrijding (1 t/m 6)

* Prinses Beatrixfonds (8 t/m 13)

* Nierstichting (15 t/m 20)

* Verstandelijk Gehandicapten (22 t/m 27)
* Dierenbescherming (29/9 t/m 4/10)

Acties

* Bloemenactie "Wilhelmina" (10 en 11 sept.)
* Rommelmarkt buurtvereniging Stadsweg Onderdendam (13 sept.)
* Koekactie ZNS (16 en 17 sept.)

raadscommissie VROM

De commissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Openbare Werken en Milieu vergadert op woensdag 3 september 2003, aanvang 19.30 uur, in het gemeentehuis.
Op de (voorlopige) agenda staan de volgende onderwerpen:
* Begroting ARCG.

* Kredietaanvraag ten behoeve van reconstructie "Gele Klap".

De vergadering is openbaar. Voorafgaand aan de vergadering kan op één of meer onderwerpen worden ingesproken. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, dan moet dat uiterlijk op 3 september a.s. voor 12.00 uur worden gemeld bij de secretaris van de commissie, mevrouw H.S. Kruims (050-3018220).
De collegevoorstellen liggen op het gemeentehuis, afd. Bestuurszaken, ter inzage.

Stremming provinciale weg Winsum-Onderdendam (N996)

In verband met onderhoudswerkzaamheden aan de provinciale weg Winsum-Onderdendam is deze weg op woensdag 3 september a.s. tussen 06.00 en circa 20.00 uur voor het doorgaande verkeer gesloten. De afsluiting betreft het weggedeelte tussen de aansluiting van de Takkebosserweg te Winsum en de aansluiting van de Venneweg te Onderdendam.
Het verkeer wordt door middel van bebording omgeleid. De afsluiting geldt niet voor (brom-)fietsers.

verkeersbesluiten

Burgemeester en wethouders hebben besloten over te gaan tot het instellen van verblijfsgebieden met een maximumsnelheid van 30 km/u.. De aanwijzing vloeit voort uit het Startprogramma Duurzaam Veilig en het Gemeentelijk Verkeersveiligheidsplan. De maatregelen zijn bedoeld ter verbetering van de leefbaarheid en de verkeersveiligheid. Het gaat in Bedum om:

* de wijk Oosterheerd en

* het gebied dat wordt begrensd aan de noordzijde door de Thedemastraat, aan de zuid- en westzijde door de bebouwde komgrens en aan de oostzijde door de Stationsweg en het bedrijventerrein.

Ter ondersteuning van de aanwijzing worden er infrastructurele maatregelen genomen.
De besluiten met daarbij behorende tekeningen liggen vanaf 28 augustus 2003 tot en met 8 oktober 2003 ter inzage op het gemeentehuis, afd. VROM. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden hiertegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Bedum, postbus 38, 9780 AA Bedum.

Wet milieubeheer/Wet verontreiniging oppervlaktewateren, kennisgeving ontwerpbesluit

Burgemeester en wethouders van Bedum en het Dagelijks Bestuur van Waterschap Noorderzijlvest zijn voornemens om op de volgende aanvraag om een vergunning ingevolge respectievelijk de Wet milieubeheer (Wm) en de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) positief te besluiten onder een aantal voorschriften in het belang van de bescherming van het milieu:
Beukema V.O.F., Winsumerweg 8a, 9959 PR Onderdendam:
* een vergunning, als bedoeld in art. 8.1a en c van de Wm voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting ingevolge de Wm voor een grondverzet- en verhuurbedrijf van graafmachines, beschikking nr. 2003/05.

* een vergunning als bedoeld in artikel 1, lid 1 van de Wvo voor het lozen van afvalwater van huishoudelijke aard, bedrijfsafvalwater en van niet verontreinigd terrein- en hemelwater op oppervlaktewater.

Het Waterschap is het bevoegd gezag voor het verlenen van de Wvo-vergunning. De Wm- en Wvo-aanvragen zijn gelijktijdig ingediend en hangen inhoudelijk samen; in overeenstemming met hoofdstuk 14.1 van de Wm zijn deze daarom gecoördineerd behandeld. De gemeente Bedum is met de gecoördineerde behandeling van de procedure belast. De aanvragen, ontwerpbesluiten en bijbehorende stukken liggen ter inzage van 28 augustus 2003 t/m 25 september 2003; tijdens kantooruren in het gemeentehuis van Bedum, Schoolstraat 1 en op het kantoor van Waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1 te Groningen, en tijdens de reguliere openingstijden in de Openbare Bibliotheek, Kapelstraat 9 te Bedum. Een ieder die dit wenst wordt gedurende bovengenoemde termijn in de gelegenheid gesteld mondelinge bedenkingen in te dienen en van gedachten te wisselen over het ontwerp van het besluit. Tevens kunt u en mondelinge toelichting krijgen op de stukken. U kunt hiervoor een afspraak maken met de afdeling VROM (tel. 050-3018911). Tot en met 25 september 2003 kunnen door belanghebbenden gemotiveerde schriftelijke bedenkingen worden ingediend bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum. Voorzover deze bedenkingen zich richten tegen het ontwerpbesluit ingevolge de Wvo, zullen deze onverwijld aan het Waterschap worden doorgezonden. Indien gewenst kunt u verzoeken uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. U kunt te zijner tijd beroep instellen tegen een vergunning als u eerder bedenkingen hebt ingebracht tegen de ontwerpvergunning of als u kunt aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet toe in staat was.

ombudsfunctionaris
maatschappelijk werk
spreekuur woensdagen van 10.30 tot 11.30 uur, Schoolstraat 9, Bedum (kan zonder afspraak). 050-3017411.
hajon