Tiscali

PERSBERICHT:

OVERTURE KIEST VOOR VAN KEMPEN PR & PA

AMSTERDAM, 26 augustus 2003 - Overture, wereldleider op het gebied van commerciële internetzoekdiensten, heeft Van Kempen PR & PA geselecteerd voor de public relations activiteiten rondom de introductie van Overture in Nederland en de opening van het nieuwe kantoor later dit jaar in Amsterdam.

Via Overture kunnen bedrijven gericht tekstadvertenties laten verschijnen rondom relevante zoekresultaten op internet (paid search). Overture introduceerde als eerste dit soort commerciële zoekdiensten via internet waarmee bedrijven en consumenten op een innovatieve en effectieve manier online aan elkaar worden gekoppeld. Overture bundelt hierbij de belangen van internetgebruikers, 95.000 actieve adverteerders en distributiepartners zoals Yahoo!, MSN en CNN.

Van Kempen Public Relations & Public Affairs is een full service adviesbureau voor communicatiemanagement, gespecialiseerd in corporate communication, mediarelaties, reputatiemanagement en public affairs. De consultants van Van Kempen PR & PA hebben jarenlange ervaring op het gebied van advisering en ondersteuning van bedrijven en (branche)organisaties in uiteenlopende sectoren, variërend van chemie tot internet, van startup tot multinational.

Over Overture
Overture (NASDAQ: OVER) is wereldleider op het gebied van commerciële zoekdiensten via het internet waarmee bedrijven en klanten op een nieuwe en krachtige manier online met elkaar in contact worden gebracht. Het bedrijf is pionier op het gebied van commerciële internetzoekdiensten en bundelt de belangen van consumenten, 95.000 actieve betalende adverteerders, en distributiepartners waaronder Yahoo!, MSN, AOL, Lycos, Tiscali en Wanadoo. Het bedrijf levert een compleet scala aan internetzoekproducten en
-diensten. Overture beheert ook de Altavista.com en AlltheWeb.com websites. Het bedrijf werd in 1997 opgericht en is gevestigd in Pasadena, California (VS) en heeft kantoren in New York, Chicago, San Francisco en Palo Alto. Het hoofdkantoor voor de niet-Amerikaanse activiteiten zit in Ierland met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Japan en Zuid-Korea. Op 14 juli 2003 hebben Yahoo! (NASDAQ: YHOO) en Overture een definitieve overeenkomst getekend met betrekking tot de overname van Overture door Yahoo! behoudens vastgestelde voorwaarden. Voor meer informatie www.overture.nl

Voor meer (pers)informatie:
Veronique van Zanten
Telefoon 070-346 3760
v.vanzanten@kempenpr.nl