Novem


26-08-2003
Laatste mogelijkheid voor subsidie duurzame bedrijventerreinen


1 oktober 2003 is de definitieve sluitingsdatum van de subsidieregeling voor verduurzamingsprojecten op bedrijventerreinen. Het subsidieplafond is nog niet bereikt, dus provincies, gemeenten en bedrijvenverenigingen worden uitgenodigd om in de komende weken nog van deze subsidiemogelijkheid gebruik te maken.

Om voor subsidie in aanmerking te komen zijn onder meer de volgende voorwaarden van belang:

* Aanvragers moeten de fasen "Initiëring" en "Oriëntatie" van het verduurzamingsproces al doorlopen hebben. Het moet gaan om een van de volgende typen projecten:


1. Ontwikkelingsproject op een bestaand bedrijventerrein;
2. Organisatorisch haalbaarheidsproject op een bestaand bedrijventerrein;

3. Technisch haalbaarheidsproject zowel op nieuwe als bestaande terreinen.


* Het bedrijventerrein of het cluster van samenwerkende bedrijventerreinen moet een omvang van 10 hectare of meer hebben.
* De projectkosten moeten minimaal EUR 11.500,- bedragen.

De subsidieregeling is onderdeel van het programma Duurzame Bedrijventerreinen. Novem voert dit programma uit sinds 1999 voor het Ministerie van Economische zaken. Met succes: tot nu toe is voor meer dan 300 projecten subsidie aangevraagd. Daarvan zijn ruim 200 projecten gehonoreerd voor een totaalbedrag van circa EUR 8 miljoen. 85 Projecten zijn inmiddels al afgerond en 130 zijn nog in volle gang. De projecten hebben betrekking op minstens 25% van het totale oppervlak aan bedrijventerreinen in Nederland.

Resultaten van projecten en verdere informatie over de subsidieregeling treft u aan op de website van DBT: www.dbt.novem.nl

Ook vindt u hier veel kennis en actuele informatie over duurzame bedrijventerreinen. U kunt ook contact opnemen met de Novem-helpdesk, dbt@novem.nl , telefoon 030-2393533.