Politie Gelderland-Midden

Ede; Arrestant beboet voor vernieling
Publicatiedatum: 26-08-2003

Tegen een 20-jarige inwoner van Deelen is in Ede proces-verbaal op gemaakt, omdat hij tijdens een kort verblijf zijn cel opzettelijk vernield heeft. De man bekraste een aantal muren met teksten, zijn naam en enkele tekeningen. De schade bedraagt ruim 450 Euro. De verdachte erkent de opzettelijke vernieling - hoewel hij zegt niet geweten te hebben dat dit verboden was - maar beweert de schade niet te kunnen vergoeden.

Verdachten die in de West-Veluwe Vallei in een cel worden ondergebracht, tekenen een formulier waarop de staat van de cel wordt opgeschreven. Deze is doorgaans schadevrij, omdat vernielingen direct worden hersteld. Wel kan met een schoolkrijt op de deur van de cel worden getekend en geschreven. In een van de eerstvolgende Nieuwsbrieven van de politie in het district zal hiervan een mooi voorbeeld te zien zijn.
Op het formulier dat de verdachte tekent, wordt ook aangegeven dat indien er schade wordt veroorzaakt, deze op de veroorzaker verhaalt zal worden. De verdachte zegt zich dat echter niet gerealiseerd te hebben.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688221

---