Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



Datum: 26 aug. 2003


P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


26 augustus 2003


Bekeurd voor uitzetten van eenden

Wapenveld, 26/8- De politie heeft een 76 jarige man uit Wapenveld bekeurd voor het loslaten of uitzetten van een zestal Pekingeenden in het Apeldoornskanaal in Wapenveld. De man liet de dieren enkele weken geleden los omdat hij ze thuis niet meer kon hebben. Ingevolge de Flora en Faunawet is het echter verboden om uitheemse- maar ook inlandse dieren in de vrije natuur uit te zetten. De man is aangezegd de eenden te vangen en een andere bestemming te zoeken.




---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top


Datum: 26 aug. 2003


P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


26 augustus 2003



Politie dringend op zoek naar getuigen



Man bij diefstal op kerkhof betrapt



Hattem, 26/8- De politie in Hattem is op zoek naar een onbekende man die maandagochtend omstreeks 08.15 uur op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk in Hattem door een getuige werd betrapt bij het wegnemen van beeldjes vanaf enkele graven.
De man deed de beeldjes in een plastic zak die hij aan een bagagekarretje bestemd voor een koffer o.i.d. had hangen. Toen de onbekende man door de getuige werd aangesproken, hing hij een smoesje op, liet het karretje achter en liep naar de Kerkhofdijk waar hij vermoedelijk op de parkeerplaats in een auto stapte en wegreed.
Nadien bleek dat in de plastic zak een zestal beeldjes afkomstig van graven waren achter achtergebleven bestaande uit een hert, twee eenden, een schaap, een hond en een duif.



Signalement


Het betreft een grote blanke man, ongeveer 1.90 lang, vrij breed postuur, tussen de 50 en 60 jaar, grijs haar en grijze baard, droeg een bril met donker montuur en was gekleed in een fel rood kort jack. De man was netjes gekleed en had een nette uitstraling en sprak dialect uit de omgeving.
Benadeelden van deze beeldjes worden verzocht contact op te nemen met de politie. Omdat de laatste maanden meerdere voorwerpen op tal van begraafplaatsen zijn verdwenen, vraagt de politie getuigen, maar ook anderen die iets van het incident op de begraafplaats in Hattem of elders hebben gezien contact met haar op te nemen. Ook worden mensen, die de man aan bovenstaand signalement menen te herkennen, dringend verzocht contact op te nemen met de politie van het team Heerde/Hattem 0900-8844.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

038-375 10 50




038-375 10 50
---- --