Politie Groningen

Persberichten dinsdag 26 augustus 2003

Provincie Groningen 26-8-2003 - >

Winschoten: alcomobilist ruim boven 2 promille
Een 44-jarige inwoner van Winschoten is maandagmiddag betrapt bij het rijden onder invloed van een personenauto. Betrokkene bleek bijna 2.2. promille alcohol in zijn bloed te hebben. De automobilist werd in eerste instantie gecontroleerd op de Beersterweg. Toen de politie nader onderzoek wilde doen naar zijn alcoholgebruik ging hij er in de auto vandoor. Na een achtervolging kon hij op de Papierbaan tot stoppen worden gebracht. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


Zuidbroek wielrijder breekt heup

Een 38-jarige inwoner van Wildervank brak maandagavond zijn heup en liep een hoofdwond op toen hij met zijn racefiets ten val kwam op de Uiterburen bij Zuidbroek. Hij was samen met twee vrienden aan het trainen voor een toertocht. Toen een van de anderen uitweek naar links raakten de fiets van hem en de ongelukkige Wildervankster elkaar, waardoor hij viel. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Winschoten: man rijdt met ongeldig verklaard rijbewijs
De politie heeft maandagmiddag een 52-jarige inwoner van Winschoten bekeurd voor het rijden met een ongeldig rijbewijs. De man werd gecontroleerd tijdens een uitgebreide verkeerscontrole in zijn woonplaats. Bij nadere controle bleek de ongeldigheidsverklaring. Verder werden tijdens de controle nog overtredingen beboet als een verlopen APK, geen kentekenplaat op een aanhangwagen, geen bromfietscertificaat, het niet vastgespen van de kinband van een valhelm.


snelheidscontroles

Maandag zijn er in de provincie weer verschillende snelheidscontroles geweest. Zo is er op de Wilhelminalaan in Bedum een controle geweest waarbij 211 voertuigen zijn gecontroleerd op een gedeelte waar 50 km/u van kracht was. In 40 gevallen werd een te hoge snelheid gemeten. De hoogste score was 74 km/u. In Winschoten werden op de Blijhamsterweg 882 voertuigen gecontroleerd (maximum 50 km/u). Daarvan reden er 102 te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 89 km/u. Op de Bovenburen werden 102 overtredingen geconstateerd. Ook hier gold een maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u. In totaal passeerden 1102 voertuigen de radar. Op de Kielsterachterweg bij Hoogezand op een weggedeelte waar wegwerkzaamheden werden uitgevoerd en een maximumsnelheid van 50 km/u van kracht was, werden maandag 580 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 9 te hard. De hoogst genoteerde reed 83 km/u.


Wildervank: verkeerscontrole

Op de K.J. Vriezestraat in Wildervank werden maandagavond 350 voertuigen gecontroleerd op snelheid, waarvan 19 in overtreding waren. De hoogste score was 94 km/u op een gedeelte waar maximaal 50 mocht worden gereden en 104 km/u waar 60 km/u gold. Verder werd een automobilist bekeurd voor het trekken van een aanhanger achter zijn personenauto met een totaal gewicht van ruim 3000 kg, terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs E. Twee automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel.


Paterswolde: vermiste man (30) in Paterswoldsemeer gevonden

De politie heeft maandagochtend in het Paterswoldsemeer het dode lichaam van Richard Schrage uit Groningen gevonden. Opvarenden van een boot waarschuwden de politie, omdat in het meer een levenloos lichaam dreef. Na onderzoek bleek het om de vermiste Schrage te gaan. De familie van de Stadjer is inmiddels op de hoogte gebracht. Dinsdag zal sectie worden verricht op het lichaam van Schrage.

Groningen: drie Stadjers aangehouden

De politie heeft maandagavond in verband met het samenscholingsverbod in de wijk Beijum op de Ypemaheerd drie mannen in de leeftijd van respectievelijk 21, 27 en 27 jaar aangehouden. Het drietal bevond zich op de overlastplek. Ze moesten op last van de surveillerende politieagenten de Claremaheerd verlaten. In eerste instantie deden zij dit, maar even later zagen de dienders de mannen bij een horecagelegenheid staan. Hierop werden ze aangehouden. De verdachten werden vervolgens ingesloten. Zij worden vandaag gehoord.

Groningen: alcomobilist aangehouden

De politie heeft maandagnacht in de Steentilstraat een 40-jarige man uit Stedum aangehouden voor rijden onder invloed. De Stedummer reed in zijn auto en bleek bij controle alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de man bijna 2 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast bleek de verdachte geen rijbewijs te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten.


Groningen: gevangene keert niet terug van verlof
De politie heeft maandagnacht op het Hoendiep een 27-jarige man uit de stad aangehouden omdat hij niet van verlof uit de gevangenis was teruggekeerd. De Stadjer ging bij het zien van de politie op zijn fiets er vandoor. De politieagenten wisten hem te achterhalen. Al snel kwam de aap uit de mouw. De Stadjer bleek niet van verlof uit de gevangenis te zijn teruggekeerd. Hij werd aangehouden en ingesloten. De man zal aan justitie worden overgedragen.


Groningen: dwarse wildplasser aangehouden
Op de Grote Markt heeft de politie maandagnacht een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor wildplassen. De Stadjer werd door agenten betrapt bij het urineren in het openbaar. De wildplasser wilde op straat geen medewerking verlenen. Vervolgens moest hij mee naar het politiebureau. Daar werkte de verdachte al snel mee. Na opgave van zijn personalia en een kort verhoor werd hij met een bekeuring op zak op vrije voeten gesteld.


Groningen: winkeldievegges aangehouden

De politie heeft maandagmiddag bij een sportzaak aan de Vismarkt twee vrouwen uit Drachten in de leeftijd van 17 en 30 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had gezamenlijk drie zonnebrillen weggenomen en waren door de bedrijfsbeveiliging hierbij op heterdaad betrapt. De winkeldievegges werden vervolgens overgedragen aan de politie. Bij onderzoek aan de kleding trof de politie diverse cosmetica-artikelen aan bij de vrouwen. Ook hier heeft de politie het vermoeden dat de goederen van diefstal afkomstig zijn. De vrouwen zijn voor nader onderzoek ingesloten.


Groningen: man voor bedreiging en mishandeling aangehouden

De politie heeft maandagavond in een café aan de Paterwoldseweg een 34-jarige man uit Deventer aangehouden voor bedreiging en mishandeling. In het café had een personeelslid onenigheid gekregen met de verdachte. De Deventenaar had vervolgens een vuurwapen getrokken en het personeelslid hiermee tegen het hoofd geslagen. Hierdoor ontstond bij het personeelslid een hoofdwond. Vervolgens gaf de verdachte het vuurwapen aan een andere man, die met twee andere mannen de zaak verliet. De gealarmeerde politie kon de verdachte in het café aanhouden. Bij onderzoek aan de kleding werd bij de verdachte geen vuurwapen aangetroffen. Hij is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.


Groningen: dolle man mishandelt vrouwen
De politie heeft maandagnacht in de Verversgang een 32-jarige man uit Haren aangehouden voor zware mishandeling en verzet bij zijn aanhouding. De Harenaar was in de Poelestraat verwikkeld geraakt in een vechtpartij met drie andere mannen. Op het moment dat deze vechtpartij was beëindigd, ging de Harenaar verderop op de rijbaan staan om passerende automobilisten tot stoppen te dwingen. Dit gelukte de man bij de auto van een 32-jarige vrouw uit Apeldoorn. Hierop reageerde de verdachte zich af op de auto van de Apeldoornse. Zij stapte vervolgens uit, waarna de vrouw door de Harenaar werd geslagen en geschopt. Ook werd de Apeldoornse door de man in haar hand gebeten, waardoor ernstig letsel aan de hand ontstond. Een 23-jarige vrouw uit Apeldoorn, die ook in de betreffende auto zat, stapte hierna uit, maar kreeg een epileptische aanval. De Harenaar liep vervolgens ook op deze vrouw af. Hij schopte haar meerdere malen in het gezicht, terwijl zij op de grond lag. Korte tijd later troffen de agenten de verdachte achter een bestelauto op de Verversgang aan. De Harenaar was nog steeds door het dolle heen. De politie wist de man met veel moeite en met behulp van pepperspray en wapenstok te overmeesteren. De agressieve man is ingesloten. Op het politiebureau was de Harenaar nog steeds door het dolle heen en kon hij zodoende niet door een arts worden onderzocht. Vandaag zal de man door een arts worden bekeken. Beide vrouwelijke slachtoffers zijn voor behandeling van hun verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.