Provincie Utrecht

Persbericht

Nieuwe producties op de Utrechtse planken

26-8-2003
Wie geïnteresseerd is in voorstellingen over actuele maatschappelijke thema's komt het komende theaterseizoen in de provincie Utrecht zeker aan zijn trekken. Deze nieuwe producties die in 2004 op de planken komen, besteden met steun van de provincie Utrecht aandacht aan onderwerpen als de oprukkende 24-uurs economie en de opgroeiende jeugd in probleemwijken als Kanaleneiland.

Een voorbeeld is de jeugdtheaterproductie "Jongeren en Relaties" dat wordt voorbereid door het gezelschap STUT. Op basis van interviews met 40 jongeren schetst tekstschrijver Jos Brours hoe jongeren opgroeien en met elkaar relaties aanknopen in oude volkswijken als Kanaleneiland (Utrecht). De première vindt plaats in Utrecht (mei 2004). De provincie stelt hiervoor 7500 beschikbaar.

De Slapeloze Nacht
De "waanzin en de razernij" van het motto waarmee wij leven: hoger, sneller, beter, meer. Dat wil een groep kunstenaars op een creatieve manier aan de kaak stellen tijdens de Slapeloze Nacht. Theatermakers, filmers en dichters geven hun artistieke verbeelding van de oprukkende 24-uurseconomie. Aan de wieg van dit project staat o.a. televisiemaker Cherry Duyns. Deze manifestatie vindt in januari 2004 plaats in Muziekcentrum Vredenburg. De provinciale subsidie bedraagt 7500.

Muziek in de provincie Utrecht
Dit is overigens maar een greep uit de vele activiteiten voor professionele podiumkunst die kunnen rekenen op provinciale steun. De provincie draagt ook bij aan muziekuitvoeringen als het Rumorfestival (hedendaagse, grensoverschrijdende muziek), het Hemony Ensemble (lijdensoratoria van o.a. Sweelinck) en de Global Village Concerts van Four in One (wereldmuziek).

Kijk voor meer informatie over culturele subsidies op www.provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-258 31 96 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl