Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie steunt Utrechtse kandidatuur wereldkampioenschap jeugdvoetbal

26-8-2003
In de zomer van 2005 komt het wereldkampioenschap jeugdvoetbal naar Nederland. Utrecht is daarvoor een uitstekende kandidaat, vinden GS. Reden voor provinciale steun aan het bidbook, waarmee Utrecht zich in oktober zal presenteren bij de KNVB. Hiervoor wordt bijna 30.000,- uitgetrokken.

Zes Nederlandse steden zijn momenteel in de race voor dit toernooi dat met 52 wedstrijden na het WK voor spelers die ouder zijn dan 21 het meest prestigieuze sportevenement van de FIFA is. Utrecht heeft al laten weten te gaan voor een ruim wedstrijdpakket met daarin de finale van het WK-toernooi. De wedstrijden zullen dan gespeeld worden in een vernieuwd stadion Galgenwaard. Het bidbook dat nu wordt opgesteld, laat niet alleen zien hoe dit allemaal in Utrecht praktisch en logistiek geregeld wordt. Er komt ook aandacht voor culturele attracties, informatieve activiteiten (bijvoorbeeld over fair play en breedtesport) en de inzet van digitale media als internet en sms/mms. Het bidbook wordt opgesteld door een combinatie van drie organisatie- en communicatiebureaus.

Reden voor de provinciale steun is het vertrouwen dat GS hebben in de kansen die Utrecht maakt om van dit toernooi een succes te maken, dat afstraalt op het omliggende gebied. De te verwachten voordelen zullen niet alleen merkbaar zijn in het toerisme en de economie. Er is ook een maatschappelijk voordeel, vanwege de aandacht voor jongeren en jeugdbeleid.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-258 31 96 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl