Provincie Utrecht

Persbericht

Aanleg wielerparcours bij Nedereindse Plas kan starten

26-8-2003
De provincie Utrecht en de firma Mourik gaan een overeenkomst sluiten over de oplevering van de Nedereindse Plas. De aanleg van het wielerparcours bij de plas kan daardoor op korte termijn van start gaan.

De voorbereidingen voor de aanleg van het wielerparcours kunnen namelijk starten op het moment van oplevering van de Nedereindse Plas, naar verwachting eind september. De rol van de provincie beperkt zich tot de oplevering.
De firma Mourik exploiteerde tot circa tien jaar geleden een stortplaats bij de Nedereindse Plas. Na duikinspecties is gebleken dat de onderwatertaluds op enkele plaatsen te steil zijn afgewerkt. Dit zou tot gevolg kunnen hebben dat ze 'inzakken'. Omdat de provincie, met het oog op de veiligheid, de stabiliteit van de oevers verbeterd wil zien, kon tot nu toe de oplevering niet plaatsvinden. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat afschuivingen (het inzakken van de taluds) niet uit te sluiten zijn, maar dat de kans daarop gering is.
Nu Mourik zich bereid heeft verklaard om mogelijke schade aan de betreffende oevers, veroorzaakt door afschuivingen, te zullen (laten) herstellen, is oplevering op korte termijn mogelijk. Voor het wielerparcours is de instabiliteit van de oevers geen probleem: het parcours ligt ver genoeg van de oevers van de plas.

Meer informatie: Annemieke van Leeuwen, telefoon 030-258 31 51 of Annemieke.van.Leeuwen@provincie-utrecht.nl