Gemeente Berkel en Rodenrijs


Eigendomsoverdracht weggedeelten en kunstwerken

Eigendomsoverdracht aantal weggedeelten en kunstwerken van de Provincie Zuid-Holland naar de gemeente Berkel en Rodenrijs in het kader van de Wet Herverdeling Wegbeheer.
Op grond van de Wet Herverdeling Wegenbeheer (hierna: WHW), welke is ingegaan op 1-1-1993, en betrekking heeft op een herverdeling van het wegenbeheer over de verschillende overheden onder gelijktijdige herziening van de financiële verhouding tussen die overheden, dienen onderstaande weggedeelten in eigendom te worden overgedragen van de Provincie Zuid-Holland aan de Gemeente Berkel en Rodenrijs.
- het fietspad tussen Zwarte Weg en Penninghlaan;
- Leeweg van Weidebloempad tot Klapwijkseweg (west);
- Wildersekade van Bonfut 23 tot Wildersekade 10
- Molenkade fietspad van Molenweg tot de helft van de brug over de Zwet.
De WHW beoogt, zowel voor een efficiëntere organisatie van de wegenzorg als in het licht van het streven naar decentralisatie, wijziging te brengen in de verdeling van openbare wegen over Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen, dat bovendien het verschaffen van de in de Wet Uitkeringen Wegen geregelde uitkeringen worden beëindigd, en dat het wenselijk is in samenhang hiermee wijziging te brengen in de financiële verhouding tussen deze overheden.

De voor overdracht in aanmerking komende weggedeelten zijn conform de afspraak op het vooraf overeengekomen kwaliteitsniveau gebracht. De consequentie van de eigendomsoverdracht is dat de Gemeente Berkel en Rodenrijs verantwoordelijk zal worden voor het beheer en onderhoud van de genoemde weggedeelten. In het kader van het onderhoud aan de wegen, zijn deze weggedeelten inmiddels opgenomen in het Rationeel Wegbeheer Systeem van de gemeente.

Laatste wijziging: 26 augustus 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs