Gemeente Amsterdam

Oosterdokskade beperkt bereikbaar
26 augustus 2003 - Johanneke Helmers
De Oosterdokskade is de komende vijf jaar grotendeels afgesloten voor alle verkeer. Dit om nieuwbouw op het Oosterdokseiland mogelijk te maken.

Het Oosterdokseiland staat nu nog bekend als het PTT-posteiland. Dit eiland ondergaat echter de komende jaren een ware metamorfose. Cultuur en kennis zijn daarbij sleutelbegrippen. Op het Oosterdokseiland wordt een divers programma gerealiseerd. Variërend van de nieuwe Openbare Bibliotheek, het Conservatorium, kantoren en bedrijven, winkels en horeca, hotels en woningen.

Verkeersafsluiting en omleidingsroutes

De afsluiting heeft gevolgen voor het doorgaande verkeer van en naar de binnenstad en de omgeving.

* Het autoverkeer de stad uit wordt omgeleid via de oostbuis van de Oostertoegang. Autoverkeer dat de stad in wil, wordt omgeleid via de Westertoegang of de Kattenburgerstraat en de Prins Hendrikkade.
* Voetgangers, fietsers kunnen in beide richtingen gebruik blijven maken van de oostbuis van de Oostertoegang.
* Het is niet meer mogelijk te parkeren langs de Oosterdokskade. Touringcars worden omgeleid naar een tijdelijke parkeerplaats op de Oostelijke handelskade.

* NEMO, Botel en Seapalace blijven voor voetgangers bereikbaar via een voetgangerssteiger.

* De bewoners en bedrijven aan de ventweg de De Ruyterkade blijven bereikbaar via de oostbuis van de Oostertoegang richting de De Ruyterkade.

© Gemeente Amsterdam