Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 26-08-2003
persberichten dinsdagmiddag
Bert Visser 0651 - 611629

Wortelrooimachine vernielt ereboog

RUINEN - Het dorpsfeest in Ruinen moet het sinds maandagnacht stellen zonder een grote ereboog die de buurt had opgesteld op De Hees. Een 42 jarige bestuurder van een immens grote wortelrooimachine uit Emmeloord zag geen kans om zijn gevaarte onder de boog door te sturen zonder deze te raken. Het gevolg was dat de hele boel instortte. Buurtbewoners werden wakker van het lawaai. De volgende dag zijn de gegevens ten behoeve van de verzekering uitgewisseld.

Taxichauffeur met haast

UBBENA - Een 26 jarige taxichauffeur uit Groningen is dinsdagmorgen op de Asserstraat in Ubbena bekeurd omdat hij via een zogenaamd verdrijvingsvlak een voor hem rijdende auto inhaalde. Het kost de man een boete van 115 euro.

Politie verwijdert lastige klant

EMMEN - De politie heeft dinsdagmorgen een 28 jarige inwoner van Emmen aangehouden die wegens het uiten van bedreigingen door het personeel was verwijderd uit een supermarkt aan de Houtweg in Emmen.

De man had er een gewoonte van gemaakt om in de supermarkt koffie te drinken zonder dat hij iets in de winkel kocht. Toen het personeel hem verzocht de winkel te verlaten zou hij zich bedreigend hebben opgesteld. Uiteindelijk zou hij met zijn broekriem een van de medewerkers geslagen hebben. Die raakte daarbij aan het hoofd gewond. De verdachte ontkent dat hij heeft geslagen.