Erasmus


26-08-03: Twee nieuwe leden Raad van Toezicht Erasmus MC

Rotterdam, 26 augustus 2003. Onlangs heeft de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen drs Annette D.S.M. Nijs twee nieuwe leden benoemd voor de Raad van Toezicht van het Erasmus MC.

Met ingang van 1 mei 2003 is prof. dr. W.A.F.G. Vermeend benoemd. Hij volgt dr. J.M. Linthorst op die per dezelfde datum is teruggetreden uit de Raad van Toezicht. Prof. Vermeend is oud-staatssecretaris van Financiën en oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Momenteel is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van de Meeus Holding Group en bijzonder hoogleraar fiscaal recht aan de Universiteit Maastricht. Met ingang van dezelfde datum is hij tevens benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Met ingang van 1 augustus jl. heeft de Staatssecretaris drs. F.B.M. Sanders benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Erasmus MC. Hij volgt drs. D.J.D. Dees op die per 1 juni is teruggetreden uit de Raad van Toezicht. Drs. Sanders is als radiodiagnost werkzaam in het Diakonessenhuis te Utrecht en sinds januari 2002 bij Koninklijk Besluit benoemd tot voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Zorg. Voorheen bekleedde hij de functie van algemeen voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten.

Beide benoemingen zijn voor de duur van vier jaar.