Ingezonden persbericht


SimKits Persbericht - 26 augustus, 2003

Rotterdam, dinsdag 26 augustus 2003

PERSBERICHT

TRC DEVELOPMENT LANCEERT DUITSE WEBSITE VOOR COCKPIT BOUWERS

Vandaag, dinsdag 26 augustus 2003, lanceert TRC Development b.v., gevestigd op Rotterdam-Airport, de duitstalige website http://www.simkits.de voor cockpitbouwers. Naast de succesvolle engelstalige- en nederlandstalige website, is de site nu ook volledig in de duitse taal beschikbaar.

Het bouwen van cockpits door hobbyisten en serieuze flight simulator beoefenaars wordt steeds populairder. Daarom heeft TRC Development enige tijd geleden bouwpakketten op de markt gebracht waarmee tegen een lage investering een professioneel ogende cockpit te bouwen is. Met behulp van het software pakket Microsoft Flightsimulator 2002/2004 worden alle (niet van echt te onderscheiden instrumenten) aangestuurd waardoor men zich in een echte vliegtuigcockpit waant. Zowel voor de luchtvaart hobbyist als de serieuze beoefenaar van de kleine luchtvaart zijn deze instrumenten een fantastisch middel om het vliegen "op de grond" te beoefenen.

De website bevat naas alle informatie over het zelf bouwen van een cockpit een online shop in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal, waar de SimKits produkten besteld kunnen worden. Daarnaast bevat de website een forum waar cockpit bouwers met elkaar discussieren, een fotogalerij waar cockpit bouwers de resultaten van hun zelf gebouwde cockpit presenteren en een uitgebreide ondersteuningssectie waar alle bouwhandleidingen en software gratis te downloaden zijn. Nieuw op de website zijn de 3D afbeeldingen van de SimKits produkten. Met behulp van uw computermuis kunt u de instrumenten van SimKits van alle kanten bekijken en zelfs inzoomen op een bepaald onderdeel.zijn.

Over SimKits
SimKits is een project van TRC Development b.v. Met Simkits kan men bijna ieder instrument bouwen t.b.v. een eigen cockpit om zo echt mogelijk te vliegen met behulp van o.a. Microsoft Flight Simulator. De kits zijn vervaardigd van hoge kwaliteit ABS kunststof en worden in kitvorm maar wel geheel kompleet geleverd. Door de uitgebreide, geillustreerde handleidingen kan iedereen, zonder technische kennis, de instrumenten in wat vrije avonden bouwen. De diverse instrumenten worden via een zgn. Controller Eenheid met behulp van USB op de PC aangesloten waar de flight simulator software op draait. Voor meer informatie over SimKits:
http://www.simkits.nl

Over TRC Development b.v.
TRC Development b.v. ontwerpt en fabriceert realistische Flight Simulators met getrouwe replica's van originele instrumenten. De eerste producten in een lijn van ATD's, FTD's en Full Flight Simulators zijn gebaseerd op de Cessna 172 Skyhawk, 's werelds populairste éénmotorige toestel. TRC Development b.v. is opgericht in 1999 met financiering van private investors en is gevestigd op Rotterdam Airport. TRC's producten worden wereldwijd verkocht via distributeurs en dealers. TRC sloot recentelijk een overeenkomst met de faculteit Aerospace Development van de Technische Universiteit Delft (TUD), bekend om zijn vluchtdynamische modellen. Deze samenwerking stelt TRC in staat om full flight simulators met superieure flight dynamics te produceren. Voor meer informatie over TRC Development b.v.:
http://www.therealcockpit.com

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Mijke Niks, manager public relations, via telefoonnummer 010-4390200 of via e-mail mijke.niks@simkits.com

De namen Cessna en Microsoft zijn handelsmerken van de respectievelijke eigenaar.

Voor beeldmateriaal van SimKits kunt u terecht op: http://www.simkits.com Voor afbeeldingen in 3D kunt u terecht op: http://www.simkits.com/3dimages.php