Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (26/8)

Tilburg, 26 augustus 2003.

102 bekeuringen aan de Broekhovenseweg

TILBURG - Aan de Broekhovenseweg heeft de politie gisteren een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 2307 weggebruikers de controlepost. Van hen reden er 102 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 87 kilometer per uur. Aan de Broekhovenseweg geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Auto gestolen

TILBURG - Bij een bedrijf aan de Bosscheweg is gistermiddag tussen kwart over twee en drie uur de rode Audi 80 met het kenteken ZB-39-FH gestolen. De auto was daar gebracht in verband met onderhoudswerkzaamheden. In een onbewaakt moment heeft de dief kan gezien de autosleutels bij de balie van het bedrijf weg te nemen en er met de auto vandoor te gaan.

Winkeldiefstal

OISTERWIJK - In de Dorpsstraat hebben agenten gisteravond rond kwart voor zeven een 17-jarige jongen uit deze plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van vleeswaren uit een supermarkt.

Huisvredebreuk

TILBURG - Aan de Abel Tasmanstraat hebben agenten gisteravond om kwart voor acht een 18-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van huisvredebreuk. De Tilburger bevond zich in een woning waarin hem de toegang is ontzegd.

Aanrijdingen met lestel

TILBURG - Een 19-jarige Tilburger liep gisteravond een hoofdwond op toen hij met zijn bromfiets frontaal in aanrijding kwam met een hem tegemoetkomende bestelbus, die bestuurd werd door een 24-jarige man uit Graethem. De bromfietser liep hierbij een grote hoofdwond op en is door de GGD naar het TweeStedenziekenhuis gebracht.

TILBURG - Een 61-jarige vrouw uit Tilburg brak vanmorgen haar pols toen ze met haar fiets aan de Cederstraat achter op de fiets van een 22-jarige man uit Tilburg reed. De vrouw werd naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht.

Verkeerscontrole

TILBURG - Aan de Ringbaan Zuid, De Ringbaan Oost en de Trouwlaan is gisteravond een controle gehouden. Aan de Ringbaan Zuid ging een automobilist op de bon omdat hij veel te hard reed. Hij reed met 106 kilometer per uur over de Ringbaan Zuid, terwijl daar maar 70 gereden mag worden. Aan de Ringbaan Oost gingen twee automobilisten op de bon omdat ze niet handsfree zaten te bellen. Een automobilist ging op de bon voor het voeren van mistlampen. Aan de Trouwlaan ging een bromfietser zonder helm op de bon.

Net iets te veel op

TILBURG - Aan de Alleenhouderstraat hebben agenten vannacht om drie uur een 25-jarige Tilburger aangehouden, nadat bleek dat de man met drank op achter het stuur van zijn personenauto zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van 0.70 en dat is net iets te veel. Hij kwam er af met een geldboete van 190 euro en een rijverbod van twee uren.

Tilburgse vrouw beroofd

TILBURG - Aan de Generaal Winkelmanstraat werd vanmorgen om halfelf een 78-jarige vrouw uit deze stad van haar boodschappentas beroofd. Hierbij kwam de vrouw ten val en liep ze schaafwonden op en een pijnlijke heup. De GGD heeft de vrouw voor nader onderzoek naar het TweeStedenziekenhuis gebracht.

Hennepkwekerij

TILBURG - In een woning aan de Lancierstraat heeft de politie vanmorgen rond elf uur een hennepkwekerijtje ontruimd. Er werden 40 plantjes aangetroffen en vernietigd. Ook de lampen, filters, trafo`s en schakelkast werden vernietigd.

Bron: Carel Bouman