Ingezonden persbericht


Persbriefing

Information Builders en iWay breiden ondersteuning BEA uit

iWay s Universal Adapter Framework en WebFOCUS voor BEA WebLogic 8.1 verlengen levensduur van legacy database-omgevingen

Amstelveen, 26 augustus 2003 Information Builders en haar dochteronderneming iWay Software brengen een nieuwe reeks producten uit voor het vernieuwde BEA WebLogic 8.1 Enterprise Platform. Het betreft WebFOCUS voor BEA WebLogic, WebFOCUS Open Portal Services for BEA WebLogic Portal en iWay Software s Universal Adapter Framework dat het mogelijk maakt het BEA WebLogic 8.1 platform te integreren met legacy databasesystemen. Dit betekent dat aan de ene kant BEA WebLogic gebruikers met WebFOCUS de beschikking hebben over het meest schaalbare en veelzijdige platform voor enterprise business intelligence. Aan de andere kant zijn ze in staat hun bestaande toepassingen en databronnen, hoe oud ook, te integreren met BEA WebLogic.

Zo wordt op een technologisch innovatieve wijze convergentie gerealiseerd tussen de J2EE ontwikkelcontext en toepassingen als ERP en CRM. De nieuwe releases van Information Builders en iWay zijn ingericht voor XML-webservices en maken bijvoorbeeld synchrone of asynchrone XML-applicaties mogelijk in 3270 of IBM AS 400 5250 omgevingen.

De nieuwe producten van iWay en Information Builders worden uitgebracht in het verlengde van een samenwerkingsovereenkomst tussen Information Builders, iWay en BEA Systems die in september 2002 werd gesloten. Andere allianties met IBM en Microsoft uit juli 2003, onderstrepen de snelle marktacceptatie van de iWay en Information Builders producten.

WebFOCUS voor BEA WebLogic 8.1 biedt enterprise IT managers de meest flexibele en schaalbare Business Intelligence oplossing op de markt. Met de complementaire producten van iWay Software is het nu mogelijk om gedane investeringen in legacy databases veilig te stellen door gegevens die in legacy systemen zijn opgeslagen te ontsluiten voor webtoepassingen en Business Intelligence doeleinden.

WebFOCUS en de iWay adapters voor BEA WebLogic 8.1 zijn voor optimaal gebruiksgemak geheel geïntegreerd met de BEA WebLogic ontwikkelomgeving en maken daarbij gebruik van de standaard voorgeschreven BEA plug-in interface. Aan de kant van de benaderde database wordt voor maximale performance op een laag niveau -J2EE, COM interfaces, .NET assemblies etc.- direct aangesloten op de ondersteunde database-omgevingen.

Write once

Ontwikkelaars voor het BEA WebLogic platform hoeven zich geen zorgen meer te maken over de uiteenlopende talen en programmatuur van de verschillende ondersteunde platforms, al dan niet relationele databases of ongestructureerde databronnen. De iWay adapters zorgen er namelijk voor dat ontwikkelaars op het BEA WebLogic 8.1 platform maar één database-benaderingsmethodiek hoeven te beheersen. Naast de directe kostenbesparing heeft dit uiteraard positieve gevolgen voor onderhoud op de langere termijn. De gecentraliseerde en ongeëvenaard snelle ontsluiting van legacy gegevensverzamelingen tot en met de ondersteuning van de nieuwste standaarden als J2EE en .NET zijn belangrijke factoren die een snelle ROI van de iWay en Information Builders producten tot stand brengen.

,,Het grootste voordeel voor de BEA klanten is het feit dat zij nu niet meer hoeven te kiezen tussen hun bestaande omgevingen en nieuwe integratietools, stelde Jon Senor, president van iWay Software. Het is in onze visie absoluut essentieel dat bedrijven over de mogelijkheid beschikken om hun legacy systemen te integreren met moderne frameworks zoals BEA.

All iWay adapters are fully tested on the BEA platform

Access to over 80 relational and nonrelational data sources from the BEA platform

JCA 1.0-compliant; we will be 1.5-compliant upon the standard's finalization

Homogenous view of heterogeneous data, access a mainframe data source with the same methods used to access an RDBMS

Create Web applications or synchronous/asynchronous XML-based applications that have functionality equivalent to your 3270 or 5250 legacy mainframe applications

Native support for BEA WebLogic Integration

JCA support for BEA WebLogic Portal, BEA WebLogic Server, and BEA Liquid Data

BEA WebLogic Platform 8.1 is illustratief voor BEA s streven naar het bereiken van leiderschap op het gebied van service georiënteerde applicaties. iWay s complementaire oplossingen maken het mogelijk dat bedrijven hun ERP systemen als service kunnen toepassen, populaire documentformaten ondersteunen als HIPAA, SWIFT, FIX en ACORD en hun legacy systemen integreren met het BEA WebLogic Platform 8.1.

Links:

Volledig overzicht iWay adapters:

http://www.iwaysoftware.com/products/iWay_Adapter_List.html

WebFOCUS Open Portal Services voor het BEA WebLogic Portal:

http://www.informationbuilders.com/products/webfocus/open_app_bea.html

Information Builders:

Information Builders' Virtual Press Room

http://www.informationbuilders.com/press/index.html

Information Builders

Information Builders is toonaangevend in enterprise business intelligence en real-time rapporting via het Web. De ongeëvenaard betrouwbare en flexibele WebFOCUS software voorziet in alle behoeften aan rapportage van gebruikers binnen de extended enterprise, variërend van enkele analisten en power users, tot honderdduizenden klanten en gebruikers op het web. Bovendien stelt WebFOCUS organisaties in staat al hun informatie te benutten door overal bij te kunnen - van legacy tot datawarehouse.

Door GartnerGroup omschreven als rock of Business Intelligence heeft Information Builders vanaf 1975 met succes software en diensten van hoge kwaliteit geleverd aan meer dan 11.000 klanten overal ter wereld, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven en Amerikaanse overheidsdiensten. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, telt 1.750 medewerkers in 90 vestigingen wereldwijd en heeft meer dan 350 business partners. Het realiseerde in 2002 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

iWay Software
iWay Software, een dochterbedrijf van Information Builders en ontwikkelaar van integratieadapters, is marktleider in middleware die e-business initiatieven versnelt door de snelle integratie van complexe systemen. Met functionaliteit voor het integreren van systemen in real-time, near real-time of volgens tijdschema, biedt iWay een complete, herbruikbare infrastructuur voor EAI, B2B, e-commerce en mobile business. iWay s ervaring met complexe informatiesystemen heeft geleid tot de ontwikkeling van kant-en-klare intelligente adapters voor het aansluiten van meer dan 200 standaardapplicaties, transactiessystemen, legacy data, relationele databases en e-business formats, zonder dat er softwarecode hoeft te worden geschreven. De oplossingen van iWay Software zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de tijd, kosten, inspanningen en risico s van integratieprojecten in bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.iWaysoftware.com.

BEA Systems
BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. Ruim vijftienduizend klanten over de hele wereld gebruiken BEA's bedrijfssoftware, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en WebLogic behoren tot de betrouwbaarste namen in de markt.

BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 77 kantoren in 31 landen. Inde Benelux heeft BEA Systems een vestiging in Amstelveen, in Zaventem en in de stad Luxemburg. Voor meer informatie kunt u de BEA website bezoeken op: www.bea.com.

Perscontacten:

Marianne Jelgerhuis

Information Builders

+31 (0)20 456 33 67

marianne.jelgerhuis@ibi.nl

Theo Loth

Loth Content & Consultancy

+31 (0)652 322 210

theo.loth@loth.nl